Stof uit tomaat gaat vetopslag in het lichaam tegen

In het project Tobesimato hebben Drentse tuinders in samenwerking met het Noord-Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen een tomatensoort geselecteerd die rijk is aan stoffen die vetopslag in het lichaam helpen tegen te gaan. De tomaten kunnen als vers product worden verkocht, maar ook worden verwerkt in een poedervorm, die kan worden benut bij de productie van etenswaren, sauzen en frisdranken. Daarvoor is het noodzakelijk dat een regionale innovatieve productieketen wordt gebouwd voor onder meer de veredeling, de vermeerdering en de verwerking van de tomaten.

Het project Tobesimato wordt door de provincie Drenthe ondersteund met een bijdrage van 37.500 euro. Het is een voorbeeld van hoe de tuinbouw en voedingssector samen een belangrijke rol kunnen spelen bij de productie van gezonde voeding. Een vergelijkbare ontwikkeling is te zien bij de ontwikkeling en productie van natuurlijke medicijnen. Zo is vanuit de markt bij tuinders de vraag neergelegd of vingerhoedskruid onder glas kan worden geteeld als natuurlijke grondstof voor een medicijn tegen hartfalen.

bron: Stichting Tuinbouw Emmen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.