Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bijna 150 standhouders op Dé Fruitteelt Vakbeurs

Op woensdag 22 en donderdag 23 januari vindt weer Dé Fruitteelt Vakbeurs plaats. Expo Houten is deze twee dagen hét centrum van de Nederlandse fruitteelt. Met maar liefst  bijna 150 bedrijven is de sector vertegenwoordigd op de beurs.

Eén op de vijf bedrijven staat voor de eerste keer op Dé Fruitteelt Vakbeurs. Dat alleen al zorgt ervoor dat er veel nieuws te zien is. Maar natuurlijk zijn er ook veel bekende bedrijven die al jaren op de beurs aanwezig zijn. Veel mechanisatiebedrijven pakken weer uit met een grote stand, met uiteraard de nieuwste modellen trekkers, ruwterrein heftrucks bij Van Deurzen Heftrucks (stand 113) en Prins Maasdijk (stand 66), diverse soorten hoogwerkers, de Compact Profiline Multi strooier van Geertech (stand 43), boomgaardspuiten, schoffelmachines van Reinieri en Ilmer bij ZHE Trading (stand 105) en de nieuwe Vario Chop versnipperaar van PERFECT - Van Wamel (stand 18).

Hightech in de boomgaard
Zo midden in het snoeiseizoen zullen veel telers de keuze maken, afhankelijk van het weer, om al ’s middags naar de beurs te gaan of pas ’s avonds. Toch is er ook binnen op de beursvloer interessant snoeinieuws te vinden. Tooltech (stand 39) introduceert de LÖWE 10.107 aambeeld snoeischaar en Agro de Arend (stand 120) komt met de nieuwe Felco Power Blade. Dit is de elektrische snoeischaar, gekoppeld aan een app die data verzamelt over het aantal knippen, bek-openingsgrootte, werktijd en benodigde onderhoudsservice.

Als het gaat om nieuwe technologieën kunt u ook terecht bij Meeuwse Handelsonderneming (stand 79). Zij introduceren een slim meetsysteem voor de in de boomgaard. Pedak Meettechniek (stand 28), dat voor het eerst op de beurs staat, informeert u over hun systemen om data uit de boomgaard te koppelen aan online-toepassingen. Klok Software (stand 40) heeft een nieuwe toepassing ontwikkeld om in- en verkoopgegevens te koppelen aan het boekhoudpakket.

Overkappingen en teeltondersteuning
Opvallend is het aantal nieuwe standhouders dat gespecialiseerd is in overkappingen. Zo staat Agrimat Holland (stand 30) op de beurs met de nieuwe AgriClear EVO kas- en tunnelfolies. Agrowser (stand 70) en Netteam (stand 121) zijn ook nieuw op de beurs, net als Traycon Projecten (stand 34) dat gespecialiseerd is in de aanleg van tray- en containervelden en de Nederlandse Plastic Industrie (stand 9), dat folies, bindmaterialen en sinds 2019 ook fruitteeltbenodigdheden levert. VOEN Vöhringer (stand 58) toont op de beurs de nieuwe VOEN-rits voor het snel openen en sluiten van het VOEN-doek door slechts één persoon.

Nieuwe rassen
 Met in totaal elf boomkwekers op de beurs is er op dat gebied uitzoek genoeg. Ook zijn er enkele nieuwe rassen te zien. Bij Vruchtboomkwekerij Hillebrand (stand 16) kunt u de nieuwe schurftresistente en meeldauwtolerante kruising tussen Topaz en Elstar, UEB 018/1, bekijken. Roelofs Boomkwekerij (stand 84) toont de nieuwe rassen Summercrisp, Gala Dark Ann en Gala Magma. Ook bij Carolus Trees (stand 107) kunt u de Gala Magna bekijken. Bij Vogelaar Vredehof (stand 102) kunt u terecht voor informatie over SQ-159/Magic Star, dat via Albert Heijn verkocht wordt.  

Nachtvorstwering
TU Delft (stand 125) is voor het eerst aanwezig op Dé Fruitteelt Vakbeurs. In aanloop naar grootschalig onderzoek, dat komend voorjaar start, wil professor Bas van de Wiel graag in gesprek met telers over hun ervaringen met nachtvorstbestrijding.
Handelsonderneming Rudy Franken (stand 11) presenteert het nieuwe Frostalarm dat in combinatie met de Frostbuster of Frostguard gebruikt kan worden.

Gewasbescherming en plantversterkers
Op de beurs is er voldoende gelegenheid om zowel met leveranciers als fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen te spreken. Een noviteit is de Biofruitura van Van Iperen (stand 98), een nieuwe manier van (spint)bestrijding. Ook van meststoffen en plantversterkers zijn tegenwoordig tal van producten te koop. Firsttree (stand 124) is voor het eerst op de beurs met het product Good for Greens. Agrifirm (stand 62) komt met een nieuwe lijn bladmeststoffen. Als het gaat om gewasbescherming in de letterlijke zin kunt u bij Vogelverschrikker.nl (stand 19) terecht voor informatie over hun nieuwe geluidstoestel.

Van voorraadbakken tot mobiele huisvesting
Op het gebied van voorraadbakken komen er diverse bedrijven naar de beurs. Capp-Plast Nederland (stand 69) is als specialist in de productie van kunststof voorraadbakken nieuw op de beurs. Schoeller Allibert (stand 27) toont de nieuwe Agriplus bigbox. Ook nieuw op de beurs is het Poolse Morys (stand 122), dat houten palletkisten levert.
R&H Weegschalen (stand 23) heeft de nieuwe UWE PM-eco weegschaal in het assortiment, waarvan de batterijen tot 2.500 uur werken.

Tot slot kunt u bij Rentwereld (stand 85) en Flexotels (stand 117) mobiele units bekijken voor huisvesting van tijdelijke medewerkers.

De Fruitteelt Vakbeurs 2018 trok een recordaantal bezoekers. De organisatoren NFO en FruitMasters kijken ernaar uit om u dit keer opnieuw te mogen verwelkomen!

Praktische informatie
Datum: woensdag 22 en donderdag 23 januari
Openingstijden: 13.00 tot 21.00 uur
Locatie: Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten
Gratis entree en parkeren

http://defruitteeltvakbeurs.nl/ 
Bron: Petra Koster, freelance journalist NFO, fruitteelt@nfofruit.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven