Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Teelt rode honingpomelo sterk toegenomen"

"Het seizoen van de honingpomelo loopt op zijn einde. De algemene verkoopvoorwaarden waren dit seizoen middelmatig. In de voorgaande jaren hebben veel pomelo-exporteurs tegen het einde van het leveringsseizoen grote hoeveelheden aan de Russische markt geleverd. In januari van dit jaar verbood Rusland echter de invoer van Chinese citrus. Dit verbod geldt ook voor honingpomelo. Deze beleidswijziging heeft grote gevolgen voor de Chinese pomelo-export dit seizoen. De totale prijs is veel lager dan rond deze tijd vorig jaar".

"Terugkijkend op het seizoen waren er naast de dalende exportprijs nog andere ontwikkelingen die de pomelomarkt veranderden. Er was een verschuiving in de populariteit van de pomelosoorten. In de afgelopen jaren was het totale areaal van witte pomelo's vrij groot en was het jaarlijkse aanbod overvloedig. Dit jaar bleek echter uit de feedback uit de markt dat de witte pomelo niet zo populair is bij de consument. Veel telers hebben aansluitend de takken van de rode pomelo en die van de grapefruit op hun witte pomelobomen geënt als reactie op de veranderende markttrends. Door deze structurele veranderingen is ons teeltvolume van witte honingpomelo met ongeveer 40% afgenomen."

"Het evenwicht tussen witte en rode pomelo's veranderde niet alleen omdat de boeren rode pomelotakken op witte pomelobomen enten, maar ook omdat de rode pomelobomen die de afgelopen jaren zijn geplant, nu in de meest productieve fase komen."

"Wat de grapefruit betreft, is de grootte van dit fruit veel kleiner dan de rode pomelo en de schil van de vruchten is dunner. De grapefruit heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en het totale areaal van de grapefruit is uitgebreid. Het teeltvolume blijft groeien. In vergelijking met ander fruit is de grapefruit echter nog steeds beperkt aanwezig op de Chinese fruitmarkt. De prijs van grapefruit is dan ook vrij hoog, enkele malen hoger dan de prijs van witte pomelo's".

"Toekomstige ontwikkelingen in de pomelomarkt zijn moeilijk te voorspellen, maar gezien de relatief lage prijs van ander citrus die de Chinese fruitmarkt in grote hoeveelheden binnenkomen en het feit dat mensen dit jaar niet tevreden zijn met de kwaliteit van de pomelo, voorspellen we dat de prijs van de pomelo stabiel zal blijven tot het Chinese lentefestival [25 januari, 2020], maar daarna zal de prijs dalen."

"Onze belangrijkste exportmarkten zijn momenteel Europa, Canada, Oekraïne en Dubai. Op de binnenlandse markt verkopen we onze pomelo's vooral aan supermarkten zoals Yonghui en Carrefour. Onze pomeloverkoop in het noordoosten van China stijgt naar het einde van het seizoen toe. Het noordoosten is vrij koud en de vraag van de consument naar pomelo's neemt toe als de temperatuur daalt."

"Dit jaar zullen we deelnemen aan de Berlin Fruit Logistica, niet alleen om bestaande klanten te ontmoeten, maar ook om nieuwe klanten te vinden waarmee we zakelijke mogelijkheden kunnen verkennen. Alle bezoekers zijn welkom op onze stand in hal 5.2 op stand B-11a."

Voor meer informatie:
Edvin Wang
Xiamen Guanwei Import and Export Co., Ltd.
+86 152 5964 1966
info@xmguanwei.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven