Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EVA Apples

"Grotere exportvraag naar appelen uit Steiermark"

Voor handelsfirma EVA Apples uit het Oostenrijkse Steiermark was 2019 een intensief jaar. Met Red Hills lanceerde het internationaal opererende bedrijf in samenwerking met het 'Steirischen Vulkanland' een splinternieuw exportmerk en niet zonder succes: "Met Red Hills konden we in het afgelopen verkoopjaar een hogere afzet behalen dan we oorspronkelijk gepland hadden. De afzet was verbazingwekkend hoog en dat hadden we in deze vorm helemaal niet verwacht. Ons doel is natuurlijk om met het nieuwe merk extra afzetkanalen te vinden“, vertelt verkoopleider Roland Rosenzopf op aanvraag. Op de aankomende Fruit Logistica zal EVA Apples samen met samenwerkingspartners uit Steiermark aan een stand moderne en verrassende appelconcepten aan de bezoekers presenteren.

Momenteel is het bedrijf druk met de verkoop van de appeloogst van afgelopen jaar: het seizoen is alles bij elkaar bijzonder goed van start gegaan, vertelt Roland. "Ondanks de oogstverliezen, veroorzaakt door het weer, was de afzet in de periode september tot en met december vergeleken met het voorgaande jaar zo'n 20% hoger. Er was sprake van een continue en goede vraag en de prijzen waren stabieler dan in het voorgaande jaar. Vooral vanuit de Oost-Europese en Zuidoost-Europese landen merken we de grotere vraag vanwege de oogstuitval."

Evelina: stijgende populariteit en vraag op de binnenlandse markt 
Net als in veel andere Europese fruitteeltgebieden concentreert de branche in Steiermark zich in de afgelopen jaren in toenemende mate op de teelt en verkoop van hoogwaardige clubappelen. Het uithangbord van de clubappelen uit Steiermark is Evelina. "Met deze appel hebben we een echt goed clubras, dat binnen onze regio voor de lokale markt geteeld wordt. De populariteit van en de vraag naar Evelina nemen inmiddels continue toe, waarbij benadrukt moet worden dat de appel vooral vanwege haar vele goede karakteristieke eigenschappen, zoals de goede houdbaarheid en de verfrissende smaak, overtuigt“, aldus Roland.


Appelteelt in Steiermark.

Nieuwe markten betreden
Naast de actuele focus op clubappelen mag het veroveren van "nieuwe" exportmarkten buiten Europa genoemd worden. In navolging van de collega's in het Alte Land en in Zuid-Tirol zijn er ook in Steiermark initiatieven om de Aziatische markt voor de appelexport uit Oostenrijk te openen en om leveringen richting Azië te initiëren, bevestigt Ronald.  "Het is ons doel om ook in deze derde landen op de lange termijn partnerschappen te sluiten. Vanwege de geringe oogst is het dit jaar weliswaar iets moeilijker, ik ben er echter zeker van dat het ons in het huidige seizoen zal lukken om passende eerste leveringen uit Steiermark op weg te brengen.“

Voor meer informatie:
EVA Apples
Roland Rosenzopf
Geschäftsführung & Vertrieb
Tel: +43 (0) 3178 2327 – 30 25
Fax: +43 (0) 316 23 11 00 11 0
E-mail: roland.rosenzopf@eva-apples.com 
www.eva-apples.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven