Nieuwe verpakking Siciliaans bio-citrus

Het Siciliaanse merk Rosaria brengt biologische sinaasappelen op de markt onder de naam Rosaria Arancia Bio. De verpakking hiervan zal tijdens de aankomende editie van Fruit Logistica worden gepresenteerd.

“Het is onze doop wat betreft bio. We zijn al wel een aantal jaar bezig maar nu gaan we het in de praktijk brengen. We houden ons aan de methoden die de wet voorschrijft. We hebben altijd al aandacht besteed aan het milieu en we hebben een intense defensieactiviteit van bijen op ons grondgebied uitgeoefend. Dit is tot stand gekomen door de samenwerking met een groot aantal lokale imkers”, zegt Aurelio Pannitteri, voorzitter van telersorganisatie OP Rosaria.

In dit eerste seizoen is het biologische citrus voornamelijk bestemd voor de Italiaanse detailhandel. Op dit moment wordt het citrus geteeld op 300 hectare, maar het doel is om dit te vergroten naar 1500 hectare. “De biologische sinaasappel heeft goede vooruitzichten en daardoor groeit ons vertrouwen in het seizoen”, zegt Pannitteri.

De telersorganisatie, gevestigd in Belpasso, Catania, beslaat 1500 hectare rond de hellingen van de Etna. Jaarlijks is er een opbrengst van ongeveer 34.000 ton. Na de ‘doop’ zal Siciliaans, biologisch citrus een steeds grotere rol gaan vervullen bij Rosaria.

Voor meer informatie: http://www.aranciarosaria.eu/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven