ook nieuwe concepten in kool en broccoli bij Syngenta Seeds

Paarse cocktailtomaat YOOM genomineerd voor Fruit Logistica Innovation Award

Syngenta Seeds zal tijdens de Fruit Logistica haar nieuwe uitgebreide rassenportfolio presenteren met het doel om de hele waardeketen betrouwbare en duurzame oplossingen te bieden. 

Tot de meest opvallende innovaties behoren een hele lijn paprikarassen die een jaarronde aanvoer garanderen, over de beste weerstand beschikken en die geschikt zijn voor zowel de conventionele als de biologische teelt. Een andere innovatie is de pitloze mini-watermeloen. Dit nieuwe maat-concept is afgestemd op moderne gezinnen en beperkt voedselverspilling tot een minimum. 

"Syngenta maakte onlangs bekend dat het €1,8 mld zal investeren in innovatie om een grote stap te kunnen maken in de verduurzaming van de landbouw," aldus Arend Schot, hoofd van EAME Vegetable Seeds. 

Schot noemt de Syngenta innovatieve Easy-Broq-broccolirassen als voorbeeld, evenals cherrytomatenrassen, die voedselverspilling binnen alle schakels van de waardeketen aanzienlijk verminderen. 

De nieuwe Champion-lijn koolrassen heeft bewezen beter bestand te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering, terwijl de nieuwe tegen wortelrot bestendige koolraaprassen telers in staat stellen hun opbrengsten te verhogen. 

"De grotere nadruk op genetische eigenschappen en veredelingsmethoden bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen helpen telers bij het verbeteren van de bodemgezondheid, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en ondersteunen een klimaatvriendelijkere landbouw en dat is iets waar consumenten grote waarde aan hechten," voegt Schot eraan toe. 

Future labs - ‘Unlocking the future of plant breeding’
Bezoekers van Fruit Logistica zullen de kans krijgen om de lezing ‘Unlocking the future of plant breeding’ bij te wonen die gehouden wordt door de International Seeds Federation (Future Labs Hall 27, woensdag 5 februari, 14.00 uur). Dr. Alexandra Brand, Chief Sustainability Officer van Syngenta, zal samen met een panel van specialisten de voordelen die nieuwe technologieën consumenten en retailers te bieden hebben, toelichten.

"Innovaties in plantveredeling vormen een belangrijk deel van de vele oplossingen voor de wereldwijde uitdaging van het opbouwen van duurzame voedselsystemen met het oog op klimaatverandering en de voortdurend groeiende vraag naar hoogwaardige en gezonde voeding," aldus Brand. "We kijker ernaar uit om de dialoog aan te gaan over wat dit betekent voor de voedselwaardeketen en consumenten."

Innovation Award
YOOM, de unieke paarse cocktailtomaat van Syngenta, is genomineerd voor de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). De award, die tijdens de vakbeurs wordt uitgereikt, is een onderscheiding voor baanbrekende innovaties in de hele groenten- en fruitafzetketen, van de teelt tot aan de verkooppunten.

Jeremie Chabanis, van EAME: “YOOM heeft bewezen een buitengewoon ras te zijn dankzij de unieke smaak en eigenschappen in combinatie met de aantrekkelijke paarse schil. Het ras is al een succes gebleken bij telers en biedt de consument een ongeëvenaarde smaakervaring. De spannende marketingcampagne en -presentatie hebben geresulteerd in een product dat zich echt onderscheidt binnen de waardeketen. Het is geweldig om te zien dat het product een plaats heeft weten te veroveren tussen de meest innovatieve producten in de sector."

Voor meer informatie:
Jeremie Chabanis
Syngenta
Tel: +33 7 86 88 70 29
www.syngenta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven