Inkijkje in nieuwe regelgeving voor biologische handel en verwerking

Bionext en Skal verzorgen in het Bio-beursprogramma een workshop die een inkijkje geeft in de nieuwe biologische wet die vanaf 2021 van kracht zal zijn. Speciaal gericht op bedrijven, die actief zijn in biologische handel en verwerking, is op beide beursdagen een workshop te bezoeken waarin inzicht wordt gegeven in de detailregels die al duidelijk zijn geworden. 

Bio-verordening 2021: Hoe worden de regels?
Woensdag 22 januari, workshop 33
16.45 -17.45 uur in workshopruimte D
Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 23 januari, workshop 60
13.00 -14.00 uur in workshopruimte C.
Klik hier voor meer informatie.

De workshops worden verzorgd door Marian Blom, Gerdine Kaptijn en Maaike Raaijmakers van Bionext en Akke Menno Horsman en John Otters van Skal Biocontrole

Skal registratie van biologische online verkoop
Werk je in je bedrijf met een webshop waarin je biologische producten verkoopt? Bekijk dan of je (juist) geregistreerd staat bij Skal Biocontrole. Net als bijvoorbeeld biologische boeren en de biologische verwerkende industrie moet een webshop verkooppunt voldoen aan de eisen die de biologische registratie eist. Skal controleert hierop jaarlijks steekproefgewijs een aantal webshops en Maikel van Riel en Jan Wicher Krol delen graag de webshop controle-ervaringen van 2019. Ook gaan ze graag samen met de deelnemers van de workshop in gesprek over hun ervaringen.

Controle in de webwinkel
Woensdag 22 januari, workshop 11
15.30-16.30 in workshopruimte A
Klik hier voor meer informatie.

Marian Blom. Foto: Bionext

Meer over regelgeving
Bij online leren op het platform BioAcademy is basisinformatie over biologische regelgeving te bekijken. Marian Blom van Bionext vertelt hoe de huidige wet- en regelgeving bij de EU terecht is gekomen en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Ook zijn er de Europese wetteksten terugvinden en een uitleg van de biologische regelgeving via links naar de website van Skal Biocontrole.  

Voor meer informatie: www.bioacademy.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven