Fruit Vandepoel deze week gestart met verkoop De Violéta-appel

Tholen – Sinds negen jaar vermarkt Fruit Vandepoel de Franse appel De Violéta. Vanwege de positieve reacties heeft het bedrijf de appel jaren geleden definitief in het assortiment opgenomen en is Fruit Vandepoel de exclusieve verdeler van De Violéta in België. “We zijn deze week weer gestart met de verkoop van de appel”, vertelt eigenaar Guy Claessens. “Vergeleken met jaren geleden kunnen we dit jaar de appel aanbieden van januari tot augustus/september. Voorheen was de appel enkel van april tot augustus/september beschikbaar.”

Lang uitstalleven
De Violéta is ontwikkeld in België, maar wordt geteeld in de Franse Champagne streek. “De appel dankt haar naam aan de paarsrode kleur. En de rijke kalkgronden in het noorden van Frankrijk dragen bij aan de krokante structuur en de mooie zoetzure verhouding van de appel. Naast het mooie uiterlijk en lekkere smaak, behoudt De Violéta erg lang zijn vocht en hardheid. Hierdoor blijft de appel zeer lang knapperig en smaakvol. Hiermee kan De Violéta zich goed onderscheiden ten opzichte van andere appelen”, aldus Guy.

Valentijn
“De prijs van De Violéta ligt iets boven het gemiddelde, maar is nog steeds erg betaalbaar. Daardoor is de appel zeer interessant voor winkeliers om hun gamma uit te breiden. Vorig jaar hebben we 40.000 kilo afgezet en ook dit jaar hebben we weer een mooi volume beschikbaar”, zegt Guy. “Vanwege de mooie rood/paarse kleur zullen we rond Valentijn een actie houden voor winkeliers. We hebben een zeer mooie verpakking beschikbaar die perfect inspeelt op de feestdag.”

Naast De Violéta heeft Fruit Vandepoel ook andere Franse appelvariëteiten in haar gamma. “Onder ons eigen merk La Fleur Magique hebben we Belgische appelen, maar ook wat Franse variëteiten. We merken dat de betere winkeliers allemaal een mooie Franse appel in hun assortiment willen. Qua presentatie scoort een Franse appel toch net wat beter dan een Belgische”, besluit Guy.   

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
+32(0)495 233 581
info@fruitvandepoel.be            
www.fruitvandepoel.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven