Poolse producent van verse fruitsalades Fructofresh krijgt patent voor de Duitse en internationale markt

"Wij bieden een oplossing voor de productie van fruitsalades en mono-producten met een verlengde houdbaarheid"

Net op tijd voor Fruit Logistica in Berlijn is de Poolse producent van verse fruitsalades Fructofresh erin geslaagd een oplossing voor de verlenging van de houdbaarheid te patenteren. Met dit proces kan de houdbaarheid van Fructofresh fruitsalades en mono-producten worden verlengd. Het bedrijf, gevestigd in Gubin in het westen van Polen, levert handgemaakte fruitsalades en mono-producten aan de Duitse horeca, maar ook aan de detailhandel en de groothandel. In Berlijn zal Fructofresh een gedeelte van zijn uitgebreide assortiment gemaksproducten aan het vakpubliek presenteren.

Fructofresh voorziet de Europese retailers al jaren van moderne en verrassende fruitideeën. Sinds de oprichting in 2004 is het bedrijf succesvol op alle Europese markten, ook in Duitsland. "Onze fruitsalades en mono-producten zijn gericht op individuele consumenten, zelfbedieningszaken, supermarkten, kruidenierswinkels en de horeca. Al onze producten zijn handgemaakt en geven het fruit een natuurlijke en frisse smaak, omdat ze geen conserveringsmiddelen bevatten", legt het management uit.

Langetermijnwerkzaamheden en oplossingen die de duurzaamheid verlengen
Gemaksproducten hebben een groot nadeel: de houdbaarheid is relatief kort omdat het fruit een rijke bacteriële flora bevat. Deze bacteriële flora heeft een negatief effect op de kwaliteit van vers, geschild en gesneden fruit. "Het doel van onze octrooioplossing is het voorkomen van secundaire microbiële besmetting van geschild en gesneden fruit in elk stadium van de productietechnologie zonder microbiologische sterilisatie en zonder algemeen gebruikte conserveringsmiddelen", zegt de directie van Fructofresh.

Eerst worden de vruchten gewassen met water en stoom. De volgende stap in het productieproces is het handmatig schillen en snijden. Messen en snijplanken worden regelmatig gewassen en gedesinfecteerd terwijl het schillen en snijden continu gebeurt. Het afval dat tijdens het schillen en snijden van het fruit wordt geproduceerd, wordt voortdurend vanuit de productiehal afgevoerd om de verspreiding van microbiële bacteriën te voorkomen.

Schone verpakking
Onmiddellijk na het schillen en snijden met de hand wordt het fruit afgekoeld, zodat de microbiologie aan het oppervlak van de gesneden vrucht op natuurlijke wijze wordt gestopt. Na het mengen van verse fruitsalades en mono-producten in de juiste verhoudingen worden de vruchten met de hand verpakt.

"Fruitmixen en mono-producten worden verpakt in schone en droge plastic verpakkingen en vervolgens met infusie afgevuld. Producten die zonder infusie moeten worden verpakt, worden met behulp van MAP-technologie in steriele trays met verschillende afmetingen verpakt", legt het management van Fructofresh uit.

Het proces van verpakken vindt plaats in de "Clean Room", waar zeer strenge hygiënevoorschriften gelden. De juiste temperaturen van het technologische proces worden gehandhaafd onder de omstandigheden van de laminaire luchtstroom, die wordt gereinigd met speciale HEPA-filters. "Tot slot bereiken onze gemaksproducten de betreffende klant volgens strikte technologische procedures en hygiënevoorschriften. We vertrouwen op ons eigen koeltransport om de koudeketen, die zo belangrijk is voor versproducten, in stand te houden".

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: Hal 21, Stand D-01

Meer informatie:
Fructofresh Connect
SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Czarnowice 300
66-620 Gubin
+48 68 35 90 202
+48 68 359 02 00 (FAX)
Verkauf@fructofresh.com 
www.fructofresh.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven