Nieuwe smaaktomaat in Spanje geïntroduceerd door CASI, Unica en Biosabor

Única Group, de telersvereniging San Isidro (CASI) en Biosabor, drie van de belangrijkste tomatentelers in Spanje, hebben een nieuwe smaaktomaat gelanceerd. Het ras heet Adora en de tomaat zal onder het merk Verdita op de markt worden gebracht zowel in Spanje als daarbuiten.

“Adora is misschien wel de beste tomaat die momenteel geteeld wordt. Het is een zeer compleet product met een exclusieve genetische code. We willen de consument weer kennis laten maken met de ware smaak van een tomaat”, benadrukken de voorzitters van de drie bedrijven, José Martínez Portero (Única), Miguel Vargas (CASI) en Francisco Belmonte (Biosabor).

Haute cuisine
Adora werd gepresenteerd in het toprestaurant Espacio Gastronómico Tony García. Voedingsdeskundige Aitor Sánchez leidde de voorstelling in goede banen en onthulde de kenmerken die van deze tomaat een echte delicatesse voor fijnproevers maken en voor wie op zoek is naar de authentieke tomatensmaak. Achter deze tomaat schuilt een lang veredelingsproces door het zaadbedrijf HM Clause.

Drie leiders
Miguel Vargas benadrukte het leiderschap van de drie bedrijven die hun schouders hebben gezet onder dit project. Samen zijn ze goed voor een derde van het tomatenareaal in de provincie Almería. “CASI is de grootste tomatenteler van Europa, Biosabor de belangrijkste teler van biologische tomaten in Spanje en Única voert de ranglijst aan van de Spaanse exporteurs van groenten en fruit”, somt Miguel Vargas op.

Martínez Portero benadrukte dat de gastronomie vandaag weer over een product beschikt met een gegarandeerde en homogene smaak dankzij de Adora-tomaat. Hij merkte ook op dat het zoutgehalte van de natuurlijke gebieden waar de tomaat wordt geteeld voor de unieke smaak zorgt en voor een perfecte balans tussen suiker en zuurgraad.

Belmonte ten slotte zette de innovatie die schuilgaat achter Adora in de verf. "Dankzij een sorteermachine die de zoetheid van elke tomaat één voor één meet, wordt een homogeen en hoogwaardig product gegarandeerd."

De beste manier om de eigenschappen van een uitzonderlijke tomaat uit te leggen, is een degustatie. Dat was dan ook het moment waarop chefkok Tony García in actie schoot en meerdere bereidingen met de Adora-tomaat voorschotelde aan alle aanwezigen.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven