Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bio-afbreekbare verpakking La Linea Verde mag GFT-container in

"Hoewel een eenvoudige verpakking alleen de planeet niet zal redden, doen we alles wat we kunnen. Tijdens de vakbeurs Marca hebben we de nieuwe  DimmidiSì -verpakking geïntroduceerd, die de naam Un Sacco Green heeft gekregen. Het gaat om een verpakking van biologisch afbreekbaar bioplastic waarin de inhoud duidelijk zichtbaar is. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg," legt Andrea Battagliola uit, salesmanager van La Linea Verde. 

Dankzij het innovatieve, biologisch afbreekbare en composteerbare bioplastic hebben de nieuwe verpakkingen een melkachtig witte kleur die goed opvalt in het winkelschap. Deze afwijkende kleur herinnert consumenten er ook meteen aan dat de verpakkingen bij het GFT-afval kunnen worden weggegooid en gecomposteerd.  

Er gaat een heel project achter deze verpakking schuil, waar jarenlang aan gewerkt werd. "Respect voor milieu en samenleving vereist meer dan improvisatie alleen. Bij het ontwikkelen van deze verpakking hebben we manieren onderzocht om water en energie te besparen en technieken om residuen te beperken zodat deze ook op langere termijn zouden bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap."

Andrea Battagliola

De nieuwe verpakking onderscheidt zich van andere omdat hij niet transparant is. Een team heeft er jaren aan gewerkt. "Dit is echter pas het begin voor ons Packaging Solution Team dat zich bezig blijft houden met haar R&D-activiteiten."

De verpakkingen moeten bij het GFT-afval worden weggegooid zoals op de voorkant staat vermeld. "De naam van het product staat verticaal aan de linkerzijde vermeld, terwijl de aanwijzingen voor het weggooien van de zak in het midden staan. Het is een behoorlijke verandering op het gebied van communicatie maar samen met onze klanten willen we deze uitdaging aangaan."

De stand op Marca

La Linea Verde heeft daarom officieel een project voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap opgezet dat is bedoeld om het promoten en organiseren van activiteiten die al ondernomen zijn of in de toekomst ondernomen zullen worden. Hiermee wil men de doelstellingen realiseren inzake duurzame ontwikkeling zoals opgenomen in de mondiale agenda 2030 van de Verenigde Naties. 

De afgelopen jaren heeft het bedrijf al vaker gekozen voor recyclebare verpakkingsoplossingen evenals voor een geïntegreerde agrarische keten (gecertificeerd sinds 2002). Zo optimaliseerde het bedrijf het spoelwater van sla en implementeerde het energiezuinige koelinstallaties. 

Contact: 
La Linea Verde 
Via Artigianale, 49
25025 Manerbio (BS)
Tel.: +39 030.9373611
Website: www.lalineaverde.it
Website: www.dimmidisi.it

Publicatiedatum: