Turkse kersenexporteur bereidt zich voor op het kersenseizoen met de aankoop van een nieuwe sorteerder

"Dit kersenseizoen draait alles om China"

China zal volgens één exporteur de belangrijkste factor worden tijdens het Turkse kersenseizoen 2020. Na flink te hebben geïnvesteerd in een high-tech sorteermachine, is het bedrijf volledig voorbereid om te profiteren van de sterke Chinese vraag naar kersen.  

Turkije maakt zich op voor een intensief kersenseizoen. Volgens Yigit Gokyigit, sales- en marketingcoördinator bij het Turkse fruitexportbedrijf Alanar, zal de Chinese markt tijdens het seizoen in 2020 een cruciale rol spelen. "Vorig seizoen zijn de protocollen aangepast waardoor we voor het eerst toegang tot de Chinese markt hebben gekregen. Dit jaar zijn we beter voorbereid omdat we al voor de start van het seizoen weten dat we naar China kunnen exporteren."

De Chinezen lijken geen limiet te hanteren voor de aantallen kersen die ze de Turkse exporteur willen laten verladen. "Vorig jaar was het zo dat ons gevraagd werd al onze kersen naar China te verladen en dit seizoen hebben we dat verzoek ook al gehad. Ik heb het dan over de volle 100%. Uiteraard gaan we op deze verzoeken in maar we willen ook onze markten in Europa behouden. Dit betekent dat we onze teelt op moeten schalen. We verwachten in 2020 ongeveer 25% van onze totale oogst naar China te exporteren, waardoor dit land dus een zeer belangrijke markt voor ons zal zijn," vervolgt Gokyigit. 

Het Turkse kersenseizoen start in mei. Om de best mogelijk startpositie te garanderen, heeft Alanar besloten te investeren in nieuwe machines. "We hebben een high-tech sorteermachine in Italië besteld voor het kersenseizoen 2020. Het gaat om de meest geavanceerde machine die er voor onze sector momenteel op de markt is. De machine zal voor aanvang van het kersenseizoen geïnstalleerd en gebruiksklaar zijn. Dankzij deze sorteerder zullen we de kwaliteit van onze producten kunnen verbeteren. De nieuwe machine zal bovendien de afhankelijkheid van arbeidskrachten verminderen en uiteraard ook de arbeidskosten. Alanar is het enige bedrijf in Turkije dat over een dergelijk hoogwaardige sorteeroplossing beschikt.  

Gokyigit kijkt ernaar uit om als standhouder aanwezig te zijn tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. "We zijn al begonnen met ons jaarronde wereldwijde vijgenprogramma. Hiermee komen we de belofte na die we vorig jaar maakten om 365 dagen per jaar vijgen te leveren uit Turkije en  andere landen. We steunen ook een campagne om het bewustzijn van consumenten ten aanzien van vijgen en de fruitconsumptie te verhogen. Fruit Logistica is een geweldige gelegenheid om al onze vaste klanten weer eens te ontmoeten. Daarnaast hopen we contacten te leggen waardoor we ons aandeel op de Canadese markt eindelijk zullen kunnen vergroten," zegt Gokyigit tot slot. 

Alanar is te vinden in Hall 1.1, Stand #C-09 tijdens de Fruit Logistica in Berlijn. 

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobile: +90 549 804 87 56
Email: yigit.gokyigit@alanar.com.tr
www.alanar.com.tr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven