Burg Machinefabriek introduceert Burg Tray Infeed en dozenlediger voor overzees fruit

"Combinatie de-nesten en vullen van trays is uniek op de appelmarkt"

Tholen - Bij Burg Machinefabriek zit de groei er in. Nadat in 2012 een nieuw pand van 5.000 m² in Kruiningen in gebruik werd genomen, is inmiddels de bouw aangevangen van een uitbreiding van nog eens 3.500 m². "We zorgen al sinds 1954 voor innovaties in de fruitbranche. De eerste dertig jaar in de boomgaard en de laatste 35 jaar met oplossingen voor de pakstations", vertellen directeur Arjan van Burg en zijn zoon Joan van Burg.

Inmiddels maken pakstations wereldwijd gebruik van de oplossingen van Burg Machinefabriek. "We zijn gespecialiseerd in kistenrobotisering en infeedsystemen voor sortering en verpakking. We verzorgen de complete handling in het pakhuis, van het vullen en ledigen van de kisten tot het verpakken en palletiseren. Was voorheen automatisering een hulptool, tegenwoordig verlopen de processen steeds meer volautomatisch en met hoge snelheden. Daar hebben wij oplossingen voor."

Tijdens de Fruit Logistica zal Burg twee van haar nieuwe innovaties presenteren in een stand van 112 vierkante meter. De eerste is de high speed Burg Tray Infeed (BTI), een doorontwikkeling op het Burg Flowpacker Infeedsysteem (BFI), maar dan voor trays. "De lijn zorgt voor een continue flow van kartonnen trays met appels. Deze combinatie van de-nesten en vullen, gebeurt nu nog veelal handmatig. De BFI heeft een capaciteit van ruim 60 schaaltjes per minuut."


Dozenlediger

De tweede innovatie betreft een dozenlediger voor dozen overzees fruit. "Een compacte oplossing om dozen en kratten van verschillende maten te legen. In de lediger worden de kratten 180 graden gedraaid, waarna de dozen, al dan niet met deksel van de verpakking worden gescheiden. Deze lediger kan op een kleine vloeroppervlakte worden geïntegreerd met bestaande depallatiseer- en sorteerlijnen en kan wel 400 dozen per uur ledigen."

Burg Machinefabriek is exposant op de Fruit Logistica, Hall 4.1 B-14.

Voor meer informatie:
Arjan van Burg
Burg Machinefabriek
Weihoek 11
4416 PX Kruiningen
Telefoon +31-(0)113-501373
Fax +31-(0)113-502108
Avanburg@burgmachinery.com 
www.burgmachinefabriek.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven