Groen Agro Control wil verder uitbreiden in Zuid-Amerika

"Extra check in land van herkomst zeker voor bio-klanten aantrekkelijk"

Tholen – De vraag vanuit de bio-sector naar de diensten die Groen Agro Control biedt, neemt nog altijd toe. "Onze vaste klanten breiden steeds meer uit. Voor hen testen we bijvoorbeeld niet alleen meer op residuen, maar zij willen ook microbiologisch onderzoek uit laten voeren. We testen die producten op voedselpathogenen, bijvoorbeeld Salmonella en Listeria. Het mooie is dat ze bij ons op één adres terecht kunnen voor al deze onderzoeken", vertelt Michel Witmer, productmanager bij Groen Agro Control. Het in Delfgauw gevestigde laboratorium is op de komende Bio-beurs te vinden in stand 382.

Joke de Geus en Michel Witmer op de Bio-beurs in 2019.

Het laboratorium ontwikkelt nog altijd door. "Zo zijn we er in geslaagd om de detectiegrens van bijvoorbeeld fosforigzuur naar 0.05 ppm te verlagen. Daarnaast proberen we bij nieuwe analyses ook zo laag mogelijk te detecteren om op niveau van de Europese wetgeving maar ook de biologische wetgeving te komen. De behoefte hieraan is vanuit de biologische sector ontstaan. Dit zijn ontwikkelingen waarmee we onze klanten echt helpen."

Verdere uitbreiding in Zuid-Amerika?
Groen Agro Control is in 2019 gestart met een nieuw laboratorium in Peru. Dit blijkt een goede zet, zo geeft Michel aan. Hij kan dan ook melden dat ze de mogelijkheden bekijken voor uitbreiding van de activiteiten in die regio. "We denken aan Mexico, Colombia en Guatemala. Er komen veel producten uit Zuid-Amerika richting Nederland. Denk bijvoorbeeld aan quinoa, koffie, mango's en avocado's. Daardoor liggen er zeker nog kansen in uitbreiding van onze activiteiten aldaar."

Michel vertelt dat het laboratorium in Peru niet alleen nieuwe klanten oplevert, maar ook bestaande klanten nieuwe opties biedt: "Zo is het interessant om de producten al in Peru op MRL's van Europa te laten analyseren voordat producten verscheept worden. We helpen onze klanten echt door daar al te keuren. Dan weet je bijna zeker dat er geen gekke dingen meer zullen worden aangetroffen bij aankomst in Europa. Klanten laten de containers met een goed product verschepen. Daarnaast is het voor de biologische sector aan te bevelen om ook een extra check in het land van aankomst uit te laten voeren. Het komt immers wel eens voor dat er op de boot of vliegtuig middelen worden gebruikt. Dat vinden wij wel weer terug."

Nieuwbouw en 25-jarig bestaan
Ook in Nederland zit Groen Agro Control niet stil. Zo is de nieuwbouw in Delfgauw in november gestart. "We hopen dat de nieuwbouw in het derde kwartaal van 2020 gereed is. De ingebruikname zal met het 25-jarig bestaan van Groen Agro Control uitgebreid gevierd gaan worden. In ieder geval zal door de nieuwbouw de efficiëntie van de laboratoriumactiviteiten toenemen. Ook levert dit voldoende capaciteit voor de toekomst op."

Bio-beurs
Groen Agro Control staat op 22 en 23 januari weer op de Bio-beurs in Zwolle. Net als de laatste jaren in Neurenberg deelt het laboratorium een stand met Green Organics. "Dit is voortgevloeid uit het succes van deze formule op de BIOFACH. We zijn blij dat we met zulke mooie bedrijven op één stand kunnen staan. De betrokkenheid van de mensen binnen Green Organics, dat vind ik mooi om te zien. Dat geeft mij ook weer energie."

Voor meer informatie:

Michel Witmer
Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
015 2572511
06 24967047
m.witmer@agrocontrol.nl 
www.agrocontrol.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven