Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tacken en Janse jr aan de slag met agrifoodcase Economische Agenda Zeeland

Op 17 december is in het provinciehuis van Zeeland het startsein voor de uitvoering van de Economische Agenda gegeven, waarin 9 businesscases centraal staan. De provincie heeft personen uit het bedrijfsleven benoemd die hun businesscase, die in maart 2013 gepresenteerd worden, gaan uitwerken. Wim Tacken, voormalig bestuursvoorzitter van het groenten en fruit handelsplatform Frugi Venta, en Maarten Janse jr, teler zilte kweek, gaan zich bezighouden met Foodport Zeeland, Nieuwe Teelten en Technieken in de Landbouw en Ontwikkeling Binnendijkse Aquacultuur.


Wim Tacken

In de Economische Agenda, het economisch beleidsplan van de Provincie, zijn de Zeeuwse economische topsectoren benoemd en welke concrete kansen er, in relatie met nationale en Europese ontwikkelingen, binnen die sectoren zijn. Het resultaat: negen businesscases, negen kansrijke programma's voor Zeeland. Voor ieder programma is iemand uit het bedrijfsleven benoemd, een persoon met gezag binnen de sector en met een netwerk binnen en buiten Zeeland. Betrokken partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid gaan onder leiding van deze persoon aan de slag om het programma uit te werken én de ambities uit deze Agenda waar te maken.

Economische ontwikkeling, groei en innovatie zijn de kernwoorden van het nieuwe economische beleid van de provincie Zeeland. De Economische Agenda speelt in op de bij Zeeland passende kansen en zoekt daarbij voortdurend naar de verbinding en synergie met partijen en programma's binnen en buiten Zeeland. De provincie Zeeland levert, net als de andere betrokkenen, steeds de nodige kennis, kunde, netwerk en middelen. De Agenda wordt ieder jaar geactualiseerd, waardoor het altijd mogelijk is in te spelen op de actualiteit. Businesscases kunnen worden toegevoegd maar ook worden afgesloten.

bron: Provincie Zeeland
Publicatiedatum: