Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen gaan flink omhoog

Weinig bloemkool en broccoli in Spanje door temperatuurdaling

Sinds een paar dagen is de temperatuur in de Spaanse provincie Murcia sterk gedaald. Er is vorst en dat zorgt voor een groeivertraging van groenten zoals broccoli en bloemkool. De prijzen stijgen al, ook van de bladgroenten.

"De oogst van broccoli en bloemkool vordert maar zeer langzaam door de kou. De temperaturen zijn wekenlang te hoog geweest maar nu hebben ze een duikvlucht genomen. Er is minder aanbod op de markt en dat zorgt dan voor een aanzienlijke prijsstijging", zegt Sebastián Aguilar, commercieel directeur van Campo de Lorca, een van de grootste teeltbedrijven van broccoli in Murcia.

Vooral van bloemkool is er nu minder product omdat die gevoeliger is aan temperatuurschommelingen dan broccoli. Spanje en Italië zijn de belangrijkste producenten van broccoli in de wintermaanden. Voor bloemkool zijn dat Spanje, Italië en Frankrijk. "Ook Frankrijk heeft te kampen met mindere volumes bloemkool, terwijl in Italië voorlopig alles volgens plan verloopt", legt Sebastián uit.

Het is geen gemakkelijk jaar voor Murcia op weer gebied. Zo raasden er twee grote stormen over het gebied, één in september en de tweede in december en waren de temperaturen in november en december ongewoon hoog.

"De broccoli- en bloemkoolteelt in het gebied Campo de Lorca hebben minder afgezien van de overstromingen die gepaard gingen met de stormen omdat het onweer samenviel met de zaaitijd. Wel hard getroffen werd echter het teeltgebied Campo de Cartagena in Murcia. Gelukkig konden wij broccoli zonder onderbrekingen blijven aanvoeren. De bladgroenten is een ander paar mouwen. Die leden wel veel schade en er waren kwaliteitsproblemen," zegt Sebastán Aguilar.

Voor meer informatie:
Campo de Lorca
Tel: +34 968465960 (Spanje)
info@campodelorca.com
www.campodelorca.com

Publicatiedatum: