Perry Verstraeten, De Blaeij

“Onze klanten wensen enkel nog klasse 1 product”

Tholen -  Na een relatief rustige Kerstperiode zijn de ‘normale’ maanden weer aangebroken bij groothandel De Blaeij. “Eigenlijk is er geen Kerstdrukte meer. Bijna alle producten zijn jaarrond beschikbaar, dus zijn exoten tijdens het Kerstdiner niet meer zo bijzonder”, vertelt Perry Verstraeten. “Momenteel verkopen we veel kaki’s en citrus. We hebben clementines van het merk de Drie Vrouwen en die verkopen super. De kwaliteit is top en onze klanten komen altijd terug op dit merk. Hoewel de aanvoer dit jaar wat minder is, kunnen we goed aan de vraag van onze klanten voldoen.”

“Januari is ook echt de maand dat men weer veel appelen en peren gaat eten. Hoewel onze klanten meer appelen dan peren afnemen, doen de peren het op dit moment ook goed. We hebben veel Turkse klanten die Jonagold kopen. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat een appel er mooi uitziet en het liefst glimt. Een doffe appel moeten ze niet hebben. Daarom doen Franse glimmende appelsoorten het zeer goed bij ons cliënteel”, aldus Perry. “Sinds een jaar of drie willen onze klanten geen klasse 2 product meer. De uitstraling moet zo mooi mogelijk zijn, anders wordt het product niet verkocht en eindigt het in de vuilnisbak en dat kost geld.”


Peter de Blaeij, Wendy, Leo de Blaeij en Perry Verstraeten

Volgens de handelaar loopt de handel in groenten het hele jaar goed door. IJsbergsla, spinazie en tomaten doen het eigenlijk altijd goed, maar ook onze diverse Turkse pepers verkopen vlot. Onze klanten kunnen in een week ontzettend veel handel wegzetten. Daar staan we nog elke keer van te kijken”, besluit Perry.

Voor meer informatie:
Perry Verstraaten
De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
+31(0)115-613234
info@deblaeij.nl     
www.deblaeij.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven