Russische importbeperking Chinees citrus schept sombere vooruitzichten voor telers

Het maanjaar 2019, dat voor veel Chinese telers een somber jaar was, nadert haar einde. Voor veel AGF-categorieën gold dat de oogsten goed waren maar de inkomsten niet. Niet alleen kelderden de prijzen maar ook de afzet verliep stroef waardoor telers verlies leden. 

De situatie wordt er in het nieuwe jaar zeker niet beter op, nu Rusland per 6 januari importbeperkingen voor Chinees citrus heeft ingevoerd.

De Russische importbeperkingen zijn een ramp voor Chinese telers aangezien het land met een jaarlijkse import van 180.000 ton een grote afnemer van Chinees citrus is.

Momenteel wordt de Chinese markt overspoeld door citrus en verloopt de afzet van veel citruscategorieën stroef. Zo wordt voor de ooit zo populaire Shatang-mandarijn, die voorheen €1,30 per kilo opleverde, nu nog maar €0,78 per kilo betaald, ondanks de beperkte beschikbaarheid. De prijzen zijn over het algemeen zo'n drie keer lager dan vroeger en gezien de verwachte lagere export en de toename van de aanvoer zullen ze nog verder dalen.

Bron: Guoye Quanzi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven