Yoom Tomaat van Syngenta enige Nederlandse nominatie

Tien genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Award 2020

De genomineerden voor de Fruit Logistica Innovations Award 2020 zijn bekend gemaakt. De Yoom Tomaat van Syngenta is de enige Nederlandse nominatie. Onderstaand de innovaties op een rijtje:

Automatische opener voor kokosnoten K3, van Shanghai FruitPro Information Technology, China
De K30 is een door een microcomputer aangestuurde machine die kokosnoten op een veilige en hygiënische manier kan openen door middel van gepatenteerde messen zodat de gebruiker zowel het vruchtvlees als het kokoswater kan consumeren. Algoritmen bepalen de diepte van de opening automatisch voor ieder afzonderlijke kokosnoot. 

Stand: Hall 9, D-07
Website: www.fruitke.com 
 

Composteerbare, flexibele, bedrukte verpakking van SILBO, Polen.
Gecertificeerde composteerbare en milieuvriendelijke AGF-verpakking die vervaardigd wordt met inkt en lijm op waterbasis. Door middel van flexotechnologie kunnen met deze inkt een breed scala aan composteerbare materialen worden bedrukt. 

Stand: Hall 7.1b, B-07
Website: www.silbo.pl 

Nieuw basilicumras dat bestand is tegen valse meeldauw van CN Seeds, VK.
Zaden die  die wereldwijd gebruikt kunnen worden om valse meeldauw te bestrijden bij het meest voorkomende basilicumras Ocimum. Een milieuvriendelijk en kosten-effectieve oplossing voor een plant die uiterst gevoelig is voor deze ziekte. 

Stand: Hall 1.2, A-13
Website: www.cnseeds.co.uk 
 
Mosswoolsubstraat van Novarbo Oy, Finland
Deze mospanelen worden volgens een gepatenteerde ecologische procedure geoogst en bieden de groententeelt een duurzaam alternatief voor steenwolsubstraat. De biologische ruwe materialen zijn na gebruik eenvoudig en kostenefficiënt te composteren met overige tuinbouwafval of kunnen  worden hergebruikt. 

Stand: Hall 8.1, B-15
Website: www.mosswool.fi 
 
Proband V1000 van Project Service & Produktion, Duitsland
De eerste banderolleermachine met verwisselbare frames die banderolbreedtes van 25 tot 60 mm kan verwerken en verschillende banderoldiktes van 35 tot 210 micrometer. De machine is geoptimaliseerd voor papieren banderollen met een plasticgehalte van minder dan 5%.

Stand: Hall 7.1b, A-06
Website: www.project-ae.com 
 
Sinclair EcoLabel van Sinclair, VK
Een hoogwaardige, voedselveilige en volledig composteerbare etiketteeroplossing voor verse AGF die binnen 12 weken uiteenvalt en binnen 180 dagen wordt afgebroken. Het product is OK-compost- en Industrial and Seedling-gecertificeerd en voldoet aan de Europese Standaard EN14332 voor composteerbare en biologisch afbreekbare verpakkingen. 

Stand: Hall 4.1, B-09
Website: www.sinclair-intl.com   

SoFruMiniPak EcoView van SoFruPak Witold Gaj, Polen
Een eenvoudige, gemakkelijk te sluiten verpakking voor fruit en champignons met een los of geïntegreerd deksel. De hernieuwbare grondstoffen zorgen voor een goede ventilatie, garanderen een optimale koeling en zijn volledig biologisch afbreekbaar. 

Stand: Hall B/CityCube/E-04
Website: www.sofrupak.com 

 

Tenderstem Royale van SAKATA VEGETABLES EUROPE, Frankrijk
Een natuurlijke kruising tussen Chinese groene kool en broccoli met een onmiskenbare paarse kleur. Alle delen van de groente zijn eetbaar. De zachte, zoete stelen zijn arm aan vet, suiker en zout maar rijk aan eiwitten en vezels. 

Stand: Hall 8.2, B-11
Website: www.tenderstem.co.uk 
 

Tomato YOOM van Syngenta Seeds, Nederland
Een nieuwe lijn tomaten met een kenmerkende donkerpaarse kleur die rijk zijn aan anthocyanen en een unieke zoet/zure umami-smaak hebben. Dit innovatieve ras is geschikt voor alle seizoen en groeiomstandigheden, inclusief kunstlicht.

Stand: Hall 1.2, D-16
Website: www.yoomtomato.com 

Violì, Apofruit, Italië
Een milde artisjok-hybride met een lichtpaarse kleur die volgens nauwkeurige specificaties dient te worden geteeld. Dit garandeert consistente maten en een uniek kwaliteitsniveau. Violì is negen maanden per jaar beschikbaar.


Stand: Hall 2.2, A-08
Website: www.carciofivioli.it/en 
 
 

 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven