Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dave Courtney, Zespri:

"Er zit weer een goed kiwiseizoen aan te komen"

"Hoewel het nog vroeg is, ziet het ernaar uit dat er weer een goed kiwiseizoen aan zit te komen," laat  Dave Courtney van Zespri aan Rural News weten. "Telers zeggen dat de planten er goed bijstaan en ook de bestuiving is prima verlopen." 

Dit nieuws volgt op een uitstekend seizoen voor Zespri, dat voor het eerst meer golden kiwi's afzette dan de traditionele groene kiwi's. Courtney legt uit dat de premium prijzen voor de golden-rassen ook hogere inkomsten voor telers betekenden. Nu er steeds meer golden-kiwi's worden aangeplant, zullen telers hun inkomsten nog verder toe zien nemen. 

"Vorig jaar was de oogst iets kleiner dan het jaar daarvoor en ook de maten van het fruit waren wat kleiner. De kwaliteit was echter beter en het seizoen ging ook eerder van start."

Courtney vertelt dat Zespri van plan is om dit jaar nog meer licenties voor golden kiwi's te te verstrekken. Hij laat daarnaast weten dat de vraag naar het fruit sterk is en dat Zespri hier zeker op in wil spelen. 

Hij voegt eraan toe dat er een veredelingsprogramma gaande is voor de ontwikkeling van een groen kiwiras, dat 'ready-to eat' is als het het winkelschap bereikt. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven