Ross Beaton - The Apple Press

'Ugly fruit' van Australische teler als appelsap verkocht

Eigenaar van The Apple Press, Nieuw-Zeelander Ross Beaton, heeft alles ingezet op zijn appelsap-rassen en is van plan om het segment gekoeld sap in het leven te roepen. Deze vernieuwer was meer dan 30 jaar lang een zeer succesvolle appelteler en heeft nu meer dan 13.000 ton fruit dat niet voor export geschikt is ingeslagen: het  zogenaamde 'ugly' fruit, waar hij appelsap met een verschil van gemaakt heeft. Na de groei van 40% van de Nieuw Zeelandse appelsapsector heeft The Apple Press het product onlangs in Australië, de eerste exportmarkt, geïntroduceerd .

Beaton legt uit hoe hij vroeger appelen teelde en afzette aan 43 landen. Vervolgens zag hij een kans voor 'ugly' fruit: "We probeerden zoveel mogelijk waarde uit de appelen te halen en ze op consumentenniveau af te zetten. We hadden ook een behoorlijke hoeveelheid van wat we lelijk fruit noemen, dat in het verleden als suiker werd verkocht".

"Nieuw-Zeeland is wereldberoemd om zijn appelsector en om de productie van sap. We wilden er op een nieuwe manier naar kijken. Iedereen onder de 45 jaar heeft waarschijnlijk nog nooit echt appelsap geproefd. Ze hebben geconcentreerd sap geproefd. Dus we zeiden ´kijk, we hebben deze appelen, ze zijn van wereldklasse, waarom nemen we ze niet mee en maken we er geen sap van?' Waarom maken we niet de beste appelsap ter wereld?"

Vandaag de dag heeft The Apple Press een assortiment appelsap, met smaken van zoet tot scherp. Die zijn onder andere gemaakt van de iconische Pink Lady variëteit, maar ook van Jazz, Royal Gala en andere rassen, elk met een ander smaakprofiel.

"Jongere mensen houden van een zoetere smaak, terwijl de ouderen van een scherpe smaak houden. We bieden verschillende smaakprofielen en variëteiten aan."

"Appel is de nieuwe sinaasappel, zeggen we. Wij bevorderen het drinken en de smaakbeleving van verschillende soorten door het maken van hoogwaardige producten met hoogwaardige ingrediënten."

Klik hier voor het volledige artikel.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven