Stijgende groentenprijzen in Italië

“Wat ons betreft verloopt het groentenseizoen vrij goed. De kwaliteit van de gewassen is uitstekend en de prijzen zijn gemiddeld. Na een gematigde start in september en de daarop volgende periode waarin de afzet stagneerde, lijkt de vraag nu te zijn gestegen evenals de prijzen”, zegt Claudio D’Alba van het Apulische Plantis Group.

“We zien een stijging van ongeveer 20% met betrekking tot de afzetprijzen in vergelijking met vorig jaar. Dit jaar zijn er gelukkig geen problemen die door vorst of sneeuw zijn ontstaan omdat het huidige seizoen matig droog en mild is en dat was vorig jaar anders.”

“Plantis Group heeft een zeer ruim assortiment: peterselie, dille, snijbiet, selderij, verschillende slasoorten, venkel, radicchio, savooiekool, koolrabi en lente-uitjes. Onze kracht ligt in het organiseren van verschillende ladingen op één pallet. Een groot deel van onze gewassen wordt afgezet in Scandinavië, Polen, Tsjechië, de Baltische staten en andere staten van de Europese Gemeenschap.”

“Het seizoen duurt nog lang en we denken dat we kunnen doorgaan tot het begin van juni. De vooruitzichten zijn goed. Na een aantal jaren van crisis zijn de prijzen voor de telers nu aantrekkelijker. Daarnaast proberen we ook de gewassen met kwaliteitsproblemen te verminderen en dat gaat ons vrij goed af. Dit betekent dat de klant tevreden is en dat de gewassen steeds beter worden wat betreft kwaliteit.”

“De website van Plantis Group, www.plantistube.com , is vernieuwd en verbindt de klant rechtstreeks met ons YouTube-kanaal. Hier kan hij, door het etiket te scannen, het oogstproces van druiven, aromatische kruiden en groenten zien.”

Voor meer informatie:
Plantis Group
Piazza Ebalia 7
74123 Taranto
Email: info@plantis.it
Web: www.plantis.it 
Facebook: www.facebook.com/plantisgroup 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven