Goede vooruitzichten voor Italiaanse citroenen

“Het afgelopen jaar is positief geëindigd, zowel wat betreft de opbrengst als de kwaliteit en er was veel vraag naar biologische gewassen. Dit is een trend die de laatste tijd bezig is met een opmars en consumenten zijn bereid er meer voor te betalen. Momenteel zijn we bezig met de verwerking van de citroen uit Siracusa en Basilicata en aan het einde van de maand gaan we starten met de Sorrento citroen", vertelt Ferdinando Vinaccia van La Costiera.

“Er was niet zo veel Siciliaans aanbod omdat de slechte weersomstandigheden de eerste bloei in het voorjaar hebben aangetast. We zijn hoopvol voor de tweede en derde bloei. Het seizoen van de Verdello-citroen is nog niet begonnen maar de vooruitzichten zijn goed.”

“Ook de eerste bloei van de Sorrento citroen was niet overvloedig, maar de tweede bloei lijkt hoopvol mits het weer geen roet in het eten gooit. Het gevolg hiervan is dat er goede verwachtingen zijn voor het zomerseizoen.”

“De markttrend voor de citroen is goed evenals de afzet en de vraag. In de laatste periode is de kwaliteitsnorm van de door ons verwerkte citroenen toegenomen om het aanbod aan te kunnen passen op de vraag.”

“Onder de nieuwe dingen die we in 2020 zullen gaan introduceren, is de verwerkingsfaciliteit en we gaan deel nemen aan de Marca-beurs in Bologna. We staan in hal 2.2 met standnummer D07.”

Voor meer informatie:
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
Tel: (+39) 0771 531807 
Email: limonilacostiera@gmail.com
Web: www.la-costiera.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven