Dirk-Jan van Dijk, Palm Fruits:

"Ook in Oost-Europa steeds meer vraag naar Medjoul-dadels"

Tholen - Palm Fruits bestaat een jaar. Vorig jaar startte Dirk Jan van Dijk in Bergambacht een onderneming in dadels. En dat verloopt naar volle tevredenheid. "Zowel supermarkten als groothandelsmarkten weten ons te vinden als 'one stop shop' voor Israëlische Medjoul-dadels, zowel conventioneel als biologisch!"

"De eerste weken van januari zijn traditiegetrouw wat rustiger, maar in november en december is er volop vraag geweest en we verwachten dat er in aanloop naar de Ramadan de vraag ook weer zal gaan losbarsten", vertelt Dirk Jan. "Doordat we samenwerken met een grote speler, hebben we ook voldoende aanvoer om programma's richting de supermarkten op te baseren. We kunnen de dadels jaarrond aanbieden, maar nog belangrijker ook het hele jaar door de kwaliteit garanderen. Om dit te realiseren, werken we met vier kwaliteitssorteringen." "

Palm Fruits levert de dadels in verpakkingen van 100 gram t/m 5 kilo en heeft ook een nieuwe '3dates2go' verpakking met drie dadels in een consumentenverpakking. Belangrijke afzetlanden voor Palm Fruits zijn onder meer Scandinavië, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. "Verder zien we een toenemende vraag naar Medjoul-dadels vanuit Oost-Europa. Ondanks dat het een relatief duur product is, ziet men ook daar steeds meer de voordelen van de gezondheidsaspecten van de dadels."

Voor meer informatie:
Dirk Jan van Dijk
Palm Fruits
Burg. Uilkensstraat 22
2861 AE Bergambacht
djvandijk@palmfruits.nl
www.palmfruits.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven