Wilko van der Zwaard, Wilkofruit:

"Eerste Marokkaanse Nadorcott welkome aanvulling op lege mandarijnenmarkt"

Tholen - Het aanbod op de citrusmarkt is dit jaar een stuk kleiner dan vorig jaar. De vraag is navenant goed en er worden dan ook mooie prijzen gemaakt. "Vanuit Marokko lag de aanvoer van Clementines maar liefst 50% lager en was de kwaliteit ook minder als gevolg van een gebrek aan water. Nour-Clementines waren er zelfs 80% minder, dus de mensen kwamen aardig droog te zitten met mandarijnen", vertelt Wilko van der Zwaard van Wilko Fruit.

"We zijn dinsdag gestart met de eerste Nadorcott uit Marokko en die voorzagen dan ook in een behoefte, want de eerste containers zijn gelijk leegverkocht. Prijzen liggen op een mooi niveau rond de 1,50 euro per kilo. De kwaliteit is dan ook prima met een mooie kleur en een brix van 14,5. We bieden de Nadorcott aan in verpakkingen van 10 kg, 12 kg gelegd en 15 kg en kunnen voor de supermarkten deze mandarijnen ook in netverpakkingen leveren", aldus de importeur.

"Daarnaast zitten we nu al twee weken in het seizoen van de Spaanse Tango's. Dit ras is volledig pitloos en kan in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Spaanse Nadorcott ook in een gebied geteeld worden waar sinaasappels worden geteeld. De maten zijn prima en we voeren de Tango's zowel vanuit Marokko als Spanje onder ons Gaudias-merk", vertelt Wilko. Uit vraag van supermarkten wordt er vanuit Marokko geen citrus meer in kisten, maar alles in karton verpakt.

Gaudias, fruits for pleasure

"Op sinaasappelgebied krijgen we nu volop aanvoer binnen van Salustiana's uit zowel Sevilla als Valencia. Het Navelina-seizoen is afgelopen en we schakelen vanaf volgende week over op Navel Late", vertelt de importeur. "Al met al is het een heel ander citrusseizoen met de nodige tekorten, maar hierdoor kunnen de telers wel de lage prijzen van de afgelopen seizoen een beetje compenseren."

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilko Fruit B.V.
Heilaar-Noordweg 14
4841 ZZ Prinsenbeek
wilko@wilkofruit.com 
www.wilkofruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven