Jeroen van Vliet, Flexotels:

"Vraag naar huisvesting op eigen terrein groeit"

Tholen – De eerste aanvragen van het seizoen stromen alweer binnen bij Flexotels. Het bedrijf verhuurt diverse mobiele slaapaccommodaties, die sinds een aantal jaar niet alleen op festivals te vinden zijn, maar ook bij fruitteeltbedrijven. “De huisvesting van arbeidskrachten was eigenlijk niet onze core business”, vertelt Jeroen van Vliet van Flexotels. “Tot we zo’n 2,5 jaar geleden aanvragen kregen van telers en uitzendbureaus voor tijdelijke huisvesting op eigen terrein. Toen dachten we: waarom ook niet? Huisvesting is voor veel fruitteeltbedrijven een probleem: geen huisvesting is immers geen handel. Ons product is hier de ideale oplossing voor.”

De slaapcabines van Flexotels bij de fruitteler

De afgelopen pluk was het tweede seizoen voor Flexotels binnen de AGF. “We hebben toen zo’n 60 telers beleverd. In die periode zijn we met ons team bijna 2,5 week non-stop door Nederland aan het racen. Soms zit er een levering bij voor 6 man, soms voor 60. We doen het allemaal en zorgen ervoor dat het zo goed en snel mogelijk gereed staat.”

Uitverkocht
Volgens Jeroen waarderen veel klanten de snelheid en flexibiliteit, twee factoren die nodig zijn binnen een sector als de AGF. “Daarnaast vinden klanten het prettig dat ze nergens naar om hoeven te kijken. We leveren alles compleet op, inclusief beddengoed en linnen. Het enige wat de klant moet aangeven, is waar en wanneer en wij regelen het vervolgens. We heten niet voor niets Flexotels”, lacht hij.Het bedrijf heeft de belevering van fruitteeltbedrijven de afgelopen jaren als zeer positief ervaren. “In de fruitteelt zijn veel ondernemers die hard werken en de dingen goed geregeld willen hebben. Met zulke ondernemers kun je goede afspraken maken, dat waarderen we zeker. Vorig jaar waren we dan ook zo goed als uitverkocht.”Groei
De vraag naar huisvesting neemt volgens Jeroen alleen maar toe. “Het is een hot item. Doordat uitzendbureaus geen huisvestiging van het personeel meer kunnen regelen vanwege strenge regels, moeten bedrijven op zoek gaan naar alternatieven. Vanwege de aantrekkende economie zien campings of vakantieparken liever gezinnen komen dan arbeidskrachten. Wat overblijft als alternatief, is huisvesting op het eigen terrein.”

Het interieur van de cabine

Voor de komende jaren wil Flexotels daarom verder groeien binnen de fruitteeltsector. “De branche is heel hecht, met veel mond-tot-mondreclame. Zo lang we doen wat we beloven en kwaliteit leveren, kunnen we denk ik nog sterk groeien, ook over de grens. In België en Duitsland zien we steeds meer vraag, maar in Nederland zijn we het meest actief, met voornamelijk klanten in West-Brabant, Zeeland, rondom Utrecht en in het Westland. We zien veel tevreden en terugkerende klanten. Daar zijn we blij mee, want het is een leuke branche om zaken in te doen.”

Flexotels zal op de Fruitteeltvakbeurs in Houten te vinden zijn in hal 3, stand 117.

Voor meer informatie:
Jeroen van Vliet
Flexotels
Zessprong 14
5684 NV Best
T: +31 (0)499-216060
E: sales@flexotels.com 
W: www.flexotels.com/nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven