Oogst Spaanse Hass avocado’s in volle gang

In januari bereikt de oogst van de Hass avocado traditioneel zijn piek in het Spaanse Andalusië. In het gebied Axarquia in de provincie Malaga en aan de tropische kust van Granada vindt 90% van de Spaanse avocadoteelt plaats. De bijzondere klimatologische omstandigheden die dit fruit nodig heeft om te overleven doen zich slechts voor op een beperkt aantal plaatsen op het schiereiland.

De Spaanse oogst van avocado’s begint in oktober en eindigt in mei. De teelt is verdeeld over de 15.000 hectare in de provincies Malaga en Granada, 100 in Huelva en 800 in Cadiz, alle gelegen in het zuidelijke gewest Andalusië.

Dit tropische fruit is tot nu toe behoorlijk winstgevend voor de teler, wat gezorgd heeft voor een uitbreiding van het areaal. Er loeren echter enkele problemen om de hoek die op korte en middellange termijn de teelt negatief kunnen beïnvloeden, zoals de areaaluitbreiding in Marokko en Portugal die hetzelfde afzetvenster hanteren als Spanje en de toename van de productie en export naar de Verenigde Staten van concurrenten zoals Zuid-Afrika, Peru, Mexico en Colombia.

Bron: canalsur.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven