Kenia onderschept containers die vermoedelijk onrijpe avocado's bevatten

Medewerkers van de Keniaanse Agriculture Foods Authority (AFA) hebben drie containers onderschept waarvan zij vermoeden dat ze geladen zijn met onrijpe avocado's. De containers, met 75 ton avocado's aan boord, werden onderschept in Mombassa, waar onderzocht zal worden of het fruit gereed is om geëxporteerd te worden. 

AFA-directeur Antony Mureithi zegt dat de avocado;s waarschijnlijk afkomstig zijn uit Kandara in de regio Murang'a. De vracht zal grondig worden onderzocht om te bepalen of het fruit over de juiste rijpingsgraad beschikt om geëxporteerd te worden. Telers hebben het advies gekregen om geen onrijpe avocado's te oogsten en verladen omdat dit tot gevolg zou kunnen hebben dat internationale kopers in de toekomst geen Keniaanse avocado's meer afnemen. 

Hij merkt op dat er stappen tegen de handelaren zullen volgen als blijkt dat het fruit inderdaad onrijp is. De regering van Murang'a waarschuwde telers onlangs nog om niet in te gaan op verzoeken van tussenhandelaren om hun fruit onrijp te plukken.  

Ernest Muthomi, voorzitter van de Avocado Society of Kenya, legt uit dat overzeese afnemers Keniaanse avocado's gaan mijden als ze onrijp fruit ontvangen. Hij vertelt dat de leden van zijn vereniging voldoende zijn geïnformeerd over het juiste tijdstip van oogsten.

Hij zegt dat de export van onrijpe avocado's verboden is om te kunnen garanderen dat telers alleen fruit van de beste kwaliteit aan de markt leveren zodat zij hun inkomsten kunnen verbeteren. 

 

Bron: kbc.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven