Staat Maharashtra goed voor 98% van de Indiase druivenexport

Volgens deskundigen draagt Maharashtra voor 98% bij aan de totale export van Indiase druiven. De staat is een belangrijk tuinbouwgebied waar ook op grote schaal mango's, bananen, granaatappelen en groenten worden geteeld. De staat heeft veel inkomsten uit de grootschalige export van deze AGF-categorieën. 

Volgens dezelfde experts zijn de traceersystemen van Hortinet, waaronder Grapenet, Mangonet, Anarnet en Vegnet, voor de registratie van producten van exportkwaliteit, met succes geïmplementeerd 

Druiven in Maharashtra
Druiven zijn een belangrijk gewas voor Maharashtra. Het aandeel van deze staat in de totale druivenexport bedraagt 98% en dit is te danken aan de hoge kwaliteit van het product en de residuenvrije teelt. Volgens de APEDA exporteerde Maharashtra in 2018-2019 230.203 ton druiven, ter waarde van €287,3 mln met een aandeel van 95% in de totale export. Er werden 21.574 ton mango's geëxporteerd met een waarde van €24,7 mln en een aandeel van 48%, 65.559 ton bananen met een waarde van €29,9 mln en een aandeel van 55%, 57.335 ton  granaatappelen met een waarde van €70,2 mln en een aandeel van 78%, 20.345 ton sinaasappelen met een waarde van €15,6 mln en een aandeel van 48%. 

In 2003-2004 verbood de EU de import van Indiase druiven wegens residuen van gewasbeschermingsmiddelen. Sindsdien werden er speciale maatregelen getroffen om de MRL's te monitoren onder leiding van de Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA) in New Delhi, dat tot het ministerie van Handel behoort. 

Een woordvoerder van de autoriteit zegt dat er langetermijnstrategieën werden ingevoerd om de problemen met betrekking tot de residuen op te lossen om residuenvrije druiven voor de export naar de EU te kunnen garanderen. De traceerbaarheid van 'veld tot vork' door middel van het monitoringsysteem Grapenet werd in 2006-2007 geïmplementeerd. 

 

Bron: fnbnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven