Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brits Lagerhuis stemt in met Brexit-deal

Het Britse Lagerhuis heeft met 330 stemmen voor en 231 tegen ingestemd met de Brexit-deal. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk per 31 januari 2020, om 0.00 uur, daadwerkelijk de Europese Unie verlaat.

Het Britse Hogerhuis en het Europese Parlement moeten de deal formeel ook nog goedkeuren, maar dat is slechts een formaliteit.

In de deal is een overgangsperiode afgesproken waarin het Verenigd Koninkrijk en de EU zijn overeengekomen dat er tot en met tot 31 december 2020 vrijwel niets verandert. Voor het vervoer naar en vanuit het Verenigd Koninkrijk tussen 31 januari 2020 en 31 december 2020 wijzigt ten opzichte van de huidige situatie helemaal niets. Douaneformaliteiten zijn nog niet nodig en ook de Eurovergunning is nog gewoon geldig.

In deze tussenliggende periode trachten het Verenigd Koninkrijk en de EU tot een toekomstig vrijhandelsakkoord te komen. Lukt dat niet, en die kans is erg groot, dan is aan het eind van dit jaar mogelijk alsnog sprake van een no deal Brexit. Premier Johnson heeft namelijk via een aangenomen amendement geregeld dat een verlenging van de overgangsperiode met maximaal 2 jaar – een afspraak die onderdeel uitmaakte van de oorspronkelijke Brexit-deal – uitgesloten is.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven