Cyril Rouvière, Kissao:

“De afzet van mango’s verliep de hele maand december vrij vlot”

“Voor de mango’s uit Brazilië komen we langzaamaan aan het eind van het seizoen. Daarna stappen we over op de mango’s uit Peru, waarvoor het seizoen dan begint,” legt commercieel directeur bij Kissao, Cyril Rouvière uit. “Aan het begin van het seizoen waren de mango’s in Brazilië nog van redelijke kwaliteit. Halverwege het seizoen, rond de maand november, wordt de situatie zoals altijd iets ingewikkelder. De opbrengsten vallen tegen en de kwaliteit van het mango’s is niet optimaal.”

Ondanks deze ‘kwetsbaarheid’ middenin het Braziliaanse seizoen, geeft Cyril aan dat de prijzen onveranderd bleven. “De mango's doen het elk jaar goed en worden meestal tegen relatief hoge prijzen afgezet – niet vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, maar vanwege het zwakke aanbod in vergelijking met de vraag. En wat ons betreft: onze beste teler in Brazilië heeft tot medio november niets geëxporteerd. Pas begin december is deze met mango's op de markt gekomen.”

Een van onze merken heeft het heel de maand december in supermarkten heel goed gedaan. “De consumptie van mango’s was aan het einde van het jaar vrij goed en de verkoop van het fruit verliep de hele maand dan ook redelijk vloeiend. Met ons vlaggenschipmerk zijn we zeker van de kwaliteit en zijn onze klanten zeer tevreden. We zijn minder getroffen door bepaalde sociale ontwikkelingen dan sommige van onze collega's in Parijs omdat onze klanten voor het grootste deel grote retailers zijn.”


“Dit jaar komen de mango’s uit Peru wat eerder aan dan normaal”
De eerste partijen mango’s uit Peru zijn in de eerste helft van december aangekomen. Zoals elk jaar zijn ze echter wel van onvoldoende kwaliteit. “Aan het begin van het seizoen zijn de mango’s die op de markt worden gebracht meestal niet van de beste kwaliteit. Om medio december in Frankrijk aan kunnen te komen, moeten de mango's eind november Peru uit zijn. Hierdoor hebben ze niet kunnen rijpen en hebben ze middenin het seizoen een beperkte smaakkwaliteit in vergelijking met de mango’s uit Brazilië. Het verschil in suikergehalte tussen de mango’s uit Brazilië en die uit Peru kan op dat moment tot 7 graden Brix zijn. Dit jaar is de kwaliteit van de mango’s uit Peru aan de matige kant. In week 2 begonnen ze een goede smaakkwaliteit te krijgen, terwijl de eerste goede mango's uit Peru historisch gezien pas half januari op smaak zouden moeten zijn. Wat betreft de opbrengsten hebben we te maken met een normaal seizoen, maar ze zijn wel groter dan die van vorig jaar, ” besluit Cyril.

Voor meer informatie:
Cyril Rouvière
Kissao
710 B MIN Les Arnavaux
13014 Marseille
Telefoonnummer: + 33 (0)4.91.11.18.40
Fax : + 33 (0)4.91.67.28.07
c.rouviere@kissao.com  
www.kissao.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven