Antoine Geysels, Top’Pom:

“Grote vraag vanuit Spanje naar Franse aardappelen”

“We hebben onze export naar Spanje dit jaar sterk vergroot met een grote vraag naar aardappelen van goede kwaliteit,” legt directeur van Top'Pom Antoine Geysels uit. Het bedrijf, gevestigd in het departement l’Aube, teelt en zet consumptieaardappelen af.

Antoine geeft twee verklaringen voor de toename van de export naar Spanje. “Enerzijds neemt de consumptie op de Spaanse markt over het algemeen toe, anderzijds hebben de Spanjaarden dit jaar geen aardappelen van goede kwaliteit meer en halen ze die dus uit Frankrijk.”

Antoine voegt hieraan toe dat het sinds het begin van de oogst moeilijker dan anders was om partijen van gemiddelde kwaliteit af te zetten. “Normaal gesproken hebben we rond deze tijd van het jaar meer afzetmogelijkheden, maar de vraag vanuit Italië, Spanje en Oost-Europese landen is voor aardappelen van die kwaliteit nog steeds klein omdat aardappelen van vergelijkbare kwaliteit in Spanje en Italië nog steeds lokaal verkrijgbaar zijn. We krijgen verzoeken uit oosterse landen, maar er wordt grotendeels geïmporteerd uit Duitsland. Duitse aardappelen zijn goedkoper dan Franse en we zijn geen concurrent op het gebied van logistieke kosten.”

De Franse markt is vrij rustig. "Op dit moment zijn verpakkers vooral bezig met de partijen die zijn afgesproken op basis van contracten. Dit betekent dat er – op enkele specifieke rassen na – minder aankopen op de markt voor zeldzame rassen zijn.” Verder hadden volgens Antoine de stakingen in Frankrijk enige invloed op de logistiek, maar hadden ze geen grote invloed op de handel.

Voor meer informatie:  
Top’Pom
Z.I. Villette 10700
Arcis-sur-Aube
Telefoonnummer: +33 3 25 37 12 16
antoine@top-pom.fr 
www.top-pom.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven