AI-fruitautomaten openen nieuwe detailhandelskanalen op de Chinese markt

Chinezen in first-tier en second-tier steden deden hun fruitaankopen altijd in relatief verafgelegen grootschalige supermarkten en buurtwinkels. In de afgelopen jaren hebben AI-fruitautomaten echter geleidelijk aan de traditionele detailhandelskanalen aan de kant geschoven. De AI-fruitautomaten bieden de Chinezen een nieuwe manier om groenten en fruit te kopen. De heer Guan Luanjun, voorzitter van Beijing Kuo'an Science and Technology en oprichter van Convenient E-Fresh Fruit and Vegetable Vending Machines, deelde onlangs zijn visie op de markt voor AI-fruitautomaten en de toekomstige trends in ontwikkeling.

"Elke eenheid van AI-fruitautomaten heeft 24 kleinere secties met verschillende soorten groenten of fruit. Elke sectie heeft een ingebouwde weegschaal. Wanneer klanten hun fruit selecteren, kunnen ze met WeChat of AliPay de QR-code op de automaat die de betreffende sectie opent, scannen. De sectie schuift automatisch naar buiten om de klant de inhoud te presenteren. De klant kan zijn fruit of groente selecteren en meenemen, waarna de sectie automatisch het gewicht berekent dat is verwijderd. De klant kan dan zijn groenten of fruit met WeChat of Alipay betalen".

Op de vraag naar de betrouwbaarheid van AI-fruitautomaten antwoordt de heer Guan: "De AI-automaten hebben camera's aan beide kanten. Zo kunnen we de klanten die de AI-fruitautomaten bedienen monitoren. Daarnaast bieden WeChat en Alipay betrouwbare betaalmethoden. We maken ons dus geen zorgen over klanten die misbruik zouden willen maken van de AI-automaten. Maar naast het noodzakelijke cameratoezicht hopen we ook een band met de klanten op te bouwen op basis van vertrouwen en respect. Zo kan een WeChat-groep voor klanten ons helpen om regelmatig feedback te geven", legt de heer Guan uit.

"Het belangrijkste voordeel van Convenient E-Fresh machines ten opzichte van traditionele, grootschalige supermarkten en buurtwinkels is de lage kostprijs. Neem het Suzhou gebied als voorbeeld. De meeste buurtwinkels ontvangen leveringen van first-tier en second-tier groothandelsmarkten. Echter, wij kopen rechtstreeks van Shanghai Huizhan Wholesale Market. Bovendien nemen onze automaten slechts een klein oppervlak in beslag, wat betekent dat we besparen op huur- en arbeidskosten in vergelijking met grootschalige supermarkten en buurtwinkels die grote terreinoppervlakten beslaan en een groot aantal mensen in dienst hebben."

Op de vraag naar de variëteit van het fruit dat beschikbaar is in AI-fruitautomaten, legt de heer Guan uit: "De variëteit van het binnenlandse fruit is 's winters kleiner, dus we verkopen op dit moment vooral geïmporteerd fruit. We verkopen bijvoorbeeld Chileense kersen en Thaise durian. In de zomer verkopen we echter vooral binnenlands fruit."

Beijing Kuo'an Science and Technology ontwikkelde twee jaar geleden de groenten- en fruitautomaten om de consument een handiger retailkanaal te bieden. "We kozen Suzhou als modelstad na vele ronden van onderzoek en ontwikkeling en marktfeedback. Eén van de belangrijkste redenen voor deze beslissing is het feit dat de vraag naar fruit in Zuid-China veel groter is dan in Noord-China. Bovendien is het inkomensniveau in Suzhou relatief hoog in vergelijking met een zelfde type steden in andere delen van China. De inwoners van Suzhou zijn ook nieuwsgierig en bereid om nieuwe dingen uit te proberen. Op dit moment hebben we 50 AI-automaten in gebruik in de chique wijken van Suzhou. We hopen Suzhou als model te nemen en onze activiteiten binnen twee jaar uit te breiden over het hele Yangzi-rivier-deltagebied."

"We hopen de kennis van de consument en de herkenbaarheid van het Convenient E-Fresh merk te verbeteren. En we zijn van plan om onze activiteiten binnen twee jaar op te schalen met AI-automaten in 500-1000 districten. Verder zijn we in onderhandeling met een aantal binnenlandse en buitenlandse leveranciers om ervoor te zorgen dat de consument een brede keuze heeft aan mooi en lekker fruit tegen lage prijzen. We hopen oprecht dat onze inspanningen helpen om de hele toeleveringsketen te verbeteren", aldus de heer Guan.

Voor meer informatie:
Mr. Guan Luanjun
Beijing Kuo'an Science and Technology Co., Ltd.
Tel.: 15318226888
Tel.: 18952404112
569295152@qq.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven