Venkelconsumptie in Italië stijgt na de kerstperiode

“Na de kerstperiode is er traditioneel gezien sprake van een toename van de venkelconsumptie. Veel consumenten vinden deze groente ideaal voor een gezonder dieet. Vandaar dat er veel van wordt afgezet.”

Marco Babbi, verkoopmanager bij het Italiaanse Caligari & Babbi, vertelt over de huidige situatie: “Het seizoen is inmiddels van start gegaan en we hebben nog ruim vijf maanden voor de boeg. Er zal veel aanbod zijn omdat we vorig jaar weinig tot geen problemen hebben ondervonden wat betreft het weer.”

De kwaliteit is hetgeen waarmee de venkel van Caligari & Babbi zich onderscheidt. “Wij zijn specialisten wat betreft de venkelteelt en we weten hoe we het moeten beheren, ook op de meest moeilijke momenten. Dat is wat ons onderscheidt van de anderen.”

Op dit moment zijn de prijzen voor de telers niet bevredigend. “We zijn net uit de kosten, maar gelukkig lijken de prijzen zich te verbeteren nu de vraag toeneemt. We werken ook veel met buitenlandse klanten en met hen hebben we overeenkomsten gesloten die ons een zekere vorm van stabiliteit garanderen”, concludeert Babbi.

De kwaliteit van de venkel is de afgelopen dagen flink verbeterd dankzij de hoge temperaturen.

Voor meer informatie:
Caligari & Babbi srl 
Via E. Bevilacqua, 17
Savignano su Rubicone (FC)
Tel.: +39 (0)541 942599
Fax: +39 (0)541 201919
Email: commerciale@ortofruttacaligari.com
Web: www.finocchioitaliano.com 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven