New Yorkse restaurants betalen €45 voor aardbeien

De Omakase-aardbei is momenteel zeer in trek bij restaurants in New York en omgeving, waar koks profiteren van het feit dat de teler van de aardbeien, Oishii, in New Jersey is gevestigd.

Dit Japanse aardbeienras staat bekend om zijn exquise aroma,  buitengewoon zoete smaak en romige textuur. Het ras is zo uniek dat een bakje van acht met de hand geplukt aardbeien maar liefst €45 kost.

Chef-koks hebben dit bedrag er echter graag voor over. Kazushige Suzuki, van het met Michelinsterren bekroonde restaurant Sushi Ginza Onodera, serveert het fruit als laatste gang van een uitgebreid gangenmenu.

"Deze aardbeien zijn niet te vergelijken met andere," aldus Suzuki. "De balans tussen zoet en zuur is perfect en de aardbeien zijn veel groter, zoeter en aromatischer dan de gewone aardbeien die in de VS op de markt zijn."

 

Bron: time.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven