S.V. Agrico Pvt

Nieuwe joint venture voor hoogwaardig pootgoed in India

De Nederlandse coöperatie Agrico, die wordt gevormd door meer dan 1.300 aardappeltelers, is een joint venture gestart met het in Pune gevestigde Agri voor de ontwikkeling van productieve aardappelrassen die geschikt zijn om in India geteeld te worden. 

De nieuwe joint venture, genaamd S.V. Agrico Pvt, zal hoogwaardig pootgoed produceren onder gecontroleerde omstandigheden. De rassen van Agrico wordt wereldwijd veel gebruikt en zijn bestand tegen aardappelziekte. Dankzij de lokale beschikbaarheid van deze rassen zullen Indiase telers het gebruik van fungiciden kunnen beperken waardoor zij toegang tot meer internationale markten zullen krijgen. 

De joint venture zal de noodzakelijke infrastructuur creëren om de rassen van Agrico op de Indiase markt te introduceren en lokaal te vermeerderen. De overeenkomst, die werd ondertekend door Hemant Gaur en Jan van Hoogen, is het resultaat van de succesvolle samenwerking van de afgelopen zeven jaar. Agrico en S.V. Agri startten in 2012 met hun technische samenwerking.  

In de toekomst zal de vermeerdering van en handel in pootgoed van de joint venture uitsluitend voorbehouden zijn aan de Indiase partner S.V. Agri.

Potatopro.com citeert Hemant Gaur: “S.V. Agri zal zich het kwaliteitsbeheer van het pootgoed en bewaaraardappelen eigen kunnen maken. Nederland heeft de afgelopen 400 jaar haar kennis over aardappelen geperfectioneerd en wij willen deze kennis benutten en delen met onze telers."

Jan van Hoogen: "De komst naar India is een grote stap voor het uitbreiden van het internationale netwerk van Agrico. De 'pieper' is zo sterk verbonden met onze Nederlandse cultuur dat één van onze beroemdste schilders, Vincent van Gogh, ze vereeuwigde op zijn meesterwerk De Aardappeleters." 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven