Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Australisch pakstation met kapconstructie van 80 m biedt nieuwe mogelijkheden

Voor de fruitverpakkingssector is de toepassing van het 'clear-span'-dakconcept een baanbrekende ontwikkeling omdat het de mogelijkheid biedt voor de bouw van pakstations met een enorme spanwijdte zonder middenstaanders. Pakstations ondergaan momenteel grote veranderingen omdat AGF-verwerkers hun activiteiten steeds verder automatiseren.

Het pakstation met de grootste clear-span kapconstructie in Australië bevindt zich in Coldstream en werd gebouwd voor Red Rich Fruits. Met een breedte van 80 meter en een lengte van 128 meter beschikt deze faciliteit over een enorme, open werkvloer in het midden, terwijl er voldoende ruimte overblijft voor drie koelcellen in elke hoek en een kantoorruimte over de lengte van één zijde. 

Het pakstation werd ontworpen en gebouwd door Entegra Signature Structures, een bedrijf dat bekend staat om haar innovatieve oplossingen voor de tuinbouwsector. Projectmanager Brian White legt uit dat een open werkplaats de nieuwste trend binnen de sector is en dat dat met deze constructie de grootste oppervlakte zonder midden staanders wordt gecreëerd. 

"Een interessant detail van het pakstation van Red Rich Fruits is dat de koelcellen zich op de hoek van de dakspanten bevinden. Aan noordelijke zijde bevindt zich een ingang voor vrachtwagens met schuifdeuren van 6 meter en een totale breedte van 16 meter. Het dak is bovendien zeer goed geïsoleerd."

"Telers willen hun faciliteiten volgens de nieuwste trends moderniseren en voelen een constante druk om de schaalvoordelen, efficiëntie en operationele kosten te optimaliseren", zegt algemeen directeur Laurie McCalman. 

"We hebben een 'passive box'-ontwerp ontwikkeld waarmee de energiekosten kunnen worden verlaagd dat een capaciteit heeft voor het opwekken van 650kW tot 1000kW op een dakoppervlak van 10.000 m2," aldus McCalman. "Daarnaast is de constructie op zo'n manier ontwerpen dat 100% van de neerslag wordt opgevangen." 

De constructies van Entegra zijn te vinden in Northern Territory, Far North Queensland, New South Wales en South Australia. 

Volgens goodfruitandvegetables.com.au, maken grootschalige pakstations onderdeel uit van het totale innovatieproces binnen de sector. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven