Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marc Evrard, Belgische Fruitveiling

“Vanwege de gezonde vraag naar Conference is het zoeken naar voldoende aanbod”

Tholen – “De vraag naar Belgische Conferenceperen ligt momenteel op een correct niveau”, vertelt Marc Evrard van de Belgische Fruitveiling. “Traditioneel gezien is er tijdens de feestdagen minder product beschikbaar, waardoor het zoeken naar evenwicht is tussen vraag en aanbod. Vanwege de goede vraag naar Conference is het momenteel een kwestie van het aanbod op de vraag af te stemmen. We zien een vlotte doorstroming van de aanvoer van Conference naar de eindbestemming, wat de kwaliteit en de voorraden ten goede komt.”


Marc Evrard tijdens Prognosfruit 2019

Vanwege de goede vraag naar Conferenceperen liggen de prijzen op een mooi niveau. “De tendens is licht stijgend en zowel de extra klasse als de klasse 1 en 2 vinden vlot hun afname. Hierdoor krijg je een mooie stevige bodem in de markt”, aldus Evrard. “Vergeleken met het voorgaande seizoen is het verschil gigantisch. De kwaliteit en de smaak van de peren is dit jaar erg goed. We verwachten voor de komende tijd ook geen grote kwaliteitsproblemen, omdat de resultaten van de constante monitoring erg positief zijn.”

“De afzet loopt goed gespreid en we zien vanuit heel Europa een gezonde vraag. Vanaf volgende week verwachten we terug meer aanvoer, maar wanneer er ook meer activiteit vanuit de verpakkingszijde komt, hopen we dat die extra peren ook vlot hun afzet vinden. Voor de komende weken verwachten we geen fundamentele verandering in de marktsituatie. Hoewel er veel factoren meespelen zijn er momenteel geen redenen om aan te nemen dat de huidige situatie binnenkort gaat veranderen”, besluit Marc.

Voor meer informatie:
Marc Evrard
Belgische Fruitveiling
Montenakenweg 82
3800 St. Truiden
+32 11 69 34 11
marc.evrard@bfv.be    
www.bfv.be