Patrick Bonemeijer, UTURN:

“Efficiënt containertransport regelen in drie clicks”

Tholen – Met slechts drie clicks vraag en aanbod in de containertransport koppelen. Dat is de doelstelling van het logistieke platform UTURN, dat zich sinds 2018 focust op het realtime matchen van vraag en aanbod in het containertransport. Via UTURN worden er inmiddels al meer dan 100 opdrachtgevers gekoppeld aan ruim 800 vervoerders.  Afgelopen november vierde het platform de 10.000e match.

“Efficiëntie en transparantie zijn onze speerpunten”, vertelt Patrick Bonemeijer van UTURN enthousiast. “We matchen opdrachtgevers en vervoerders zo direct mogelijk met elkaar. Opdrachtgevers die transportcapaciteit zoeken, zoals importeurs en exporteurs in de AGF-sector, hebben toegang tot een breed scala aan vervoerders. Vervoerders kunnen op het platform aangeven of ze op de vraag van een opdrachtgever ingaan en zelf hun prijs invoeren. Ze worden binnen 30 dagen betaald, iets wat zeker gewaardeerd wordt.”

Het team van UTURN

Voordelen
Patrick geeft aan dat UTURN verschillende voordelen biedt voor zowel opdrachtgevers als vervoerders in de AGF-sector. “Met het platform kunnen vervoerders enerzijds hun marges verhogen en hebben ze toegang tot ritten van meer dan 100 opdrachtgevers. Anderzijds verlagen we de kosten bij opdrachtgevers met gemiddeld 14% en krijgen zij toegang tot een capaciteit van ruim 800 vervoerders. Inmiddels gaan we richting de 2000 matches per maand.”

UTURN verzorgt hierbij automatisch het administratieve proces. Aan de vervoerderskant komen er geen facturen aan te pas, waarbij aan de opdrachtgeverskant de kosten niet per rit gefactureerd worden, maar te vinden zijn op een verzamelfactuur. Bij een geslaagde match betaalt de opdrachtgever een vaste fee. Voor de vervoerder is UTURN gratis. Door middel van een ratingsysteem wil het bedrijf haar kwaliteit waarborgen.

Direct contact
In de AGF-sector, waar tijdsdruk een kritische factor is, kan het platform ook een belangrijke rol gaan spelen, zo vertelt Patrick verder: “Na het plaatsen van een rit wordt deze gemiddeld binnen 16 minuten gematcht aan een vervoerder; ons matchingspercentage is dan ook 99%. Hiermee laten we zien dat we zeer geschikt zijn voor sectoren waar tijd een belangrijke rol speelt.”

“De containertransportsector is vaak nog een traditionele markt, met bellijsten en mailketens, terwijl elke minuut geld is. Met UTURN kan het hele proces binnen drie clicks geregeld worden, zonder allerlei toegevoegde schakels en met direct contact tussen beide partijen.”

Groei
Het bedrijf is momenteel actief in de Benelux en het Ruhrgebied. “België beslaat nu ongeveer 15% van ons volume, maar we zien dat daar steeds meer vraag komt. Hetzelfde geldt voor Duitsland. We groeien gemiddeld zo’n 20% per maand en de markt is zeker ook nog groeiende: zo was er in de eerste helft van vorig jaar zelfs een recordgroei van het containerverkeer in Rotterdam. Uitbreidingsplannen zijn er altijd, maar voor nu zien we in  containertransport nog genoeg groeipotentie”, concludeert Patrick ten slotte.

Voor meer informatie:
Patrick Bonemeijer
UTURN
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam
T: +31 10 310 6300
E: p.bonemeijer@uturn-now.com  
W: www.uturn-now.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven