ProEx Food richt zich in 2020 op robotisering

"AGF-verwerkers helpen bij het opvangen van personeelstekorten"

ProEx Food zal zich 2020 richten op robotische automatiseringsoplossingen. "We blijven onze producten verbeteren en voegen voortdurend nieuwe technologische oplossingen aan ons portfolio toe. Op deze manier zijn wij er zeker van dat we tegemoet kunnen komen aan de eisen van alle bedrijven die wij bedienen, zowel vanuit ons kantoor in de VS als in Duitsland. We schakelen snel om op alle behoeften in te kunnen spelen en specialiseren ons met name in oplossingen voor groenten en fruit. Ons team heeft als doel de automatisering van verwerkingslijnen uit te breiden naar meer aspecten," zegt Ross Lund, directeur van ProEx Food.


Daniel Ghadiri en Ross Lund

Hij vervolgt: "Nu we steeds completere oplossingen aanbieden, vragen onze klanten om ondersteuning op het gebied van procestechniek, ontwerp, transportbanden en platforms en de integratie van controlesystemen waarmee zij hun operationele efficiëntie kunnen verhogen. We blijven innoveren ten behoeve van onze klanten en vragen hen altijd waarmee we ze nog meer van dienst kunnen zijn. Het antwoord hierop heeft in veel gevallen te maken met het opvangen van de aanhoudende personeelstekorten die hun groei in de weg staat. Daarnaast is het een bekend gegeven dat de productkwaliteit tegen het einde van een dienst afneemt. Klanten vragen ons dan ook of wij oplossingen kunnen aanbieden om hun afhankelijkheid van arbeid te verlagen en die hen in staat stellen een kwalitatief consistent eindproduct te leveren. Wij vertellen hen dan dat dit inderdaad mogelijk is met de robot-oplossingen van ProEx Food." 

Nu duidelijk is dat robotisering de oplossing biedt om het tekort aan arbeidskrachten op te vangen, maakt ProEx Food deze moderne technologie toepasbaar voor verwerkers van groenten en fruit. 

Daniel Ghadiri, van ProEx Food licht dit toe: “De eerste generatie oplossingen waar mensen mee experimenteerden, gingen niet bepaald zachtzinnig met de producten om. De technologie hiervoor was destijds nog niet beschikbaar en daarom hebben mensen vaak nog een verkeerd beeld. We hanteren een streng kwalificeringsproces om te kunnen garanderen dat alle producten die wij aan ons portfolio toevoegen, voldoen aan de ProEx Food-standaarden. Ze zijn afgestemd om in lijnen geïntegreerd te worden en nauwkeurig en herhaaldelijk dezelfde handelingen te verrichten."

In 2020 wil ProEx Food meer klanten informeren over het brede spectrum aan robotische oplossingen dat zij aanbiedt. Marketingdirecteur Nick Maglio: "De tijd is aangebroken om de rest van ons wereldwijde klantenbestand kennis te laten maken met ons portfolio. We zullen tijdens Fruit Logistica 2020 onze delta-robot presenteren (Hall 9, stand E-09) en willen onze klanten laten zien dat wij de oplossing voor hun huidige personeelstekort kunnen bieden."

 

Voor meer informatie:
Nick Maglio
Director of Marketing
ProEx Food, LLC
m: +1 414-324-0337
nickmaglio@proexfood.com
www.proexfood.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven