Franse supermarktketen E.Leclerc verwijdert alle plastic vorken uit kant-en-klaarproducten

Al enige tijd vóór het algemene verbod op plastic bestek dat sinds 1 januari 2020 van kracht is, heeft supermarktketen E.Leclerc aangekondigd nog een stap verder te gaan en nu al – vanaf januari 2020 – alle plastic vorken uit salades en andere kant-en-klaarproducten van Marque Repère te verwijderen. Concreet betekent dit dat er zo’n miljoen vorken, zo’n 7,2 ton plastic, verwijderd zijn.

Het toepassingsbesluit met betrekking tot het verbod op bepaalde kunststoffen voor eenmalig gebruik geeft aan dat plastic vorken pas vanaf 3 juli 2021 uit de verpakking verwijderd moeten zijn. E.Leclerc heeft daarom het initiatief om nu al plastic vorken uit verpakkingen te verwijderen te promoten via een reclamecampagne "Stop het gebruik van plastic vorken" die op trays is geprint.

De keten heeft aangekondigd over (het vervangen van) de verpakking van de 6.000 producten om te kunnen bepalen of sommige plastic elementen uit die verpakking volledig kunnen worden verwijderd. Deze elementen moeten daarbij dan natuurlijk geen essentiële functie hebben als bijvoorbeeld het zorgen voor een betere bescherming of conservering van de producten.


Bron: processalimentaire.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven