Chinese gemberexport zal na Chinees Nieuwjaar stijgen

"Aangezien het Chinese Nieuwjaar dit jaar vroeg begint, bevindt de gemberexport van China zich momenteel in een bijzondere periode en het handelsvolume is toegenomen. De verwachting is dat de export na het Chinese Nieuwjaar zal stijgen. De huidige prijzen zijn iets hoger dan voorheen en relatief stabiel", aldus Tom Bi van Jining Land Produce: 

"In tegenstelling tot andere gemberexporteurs hebben wij een eigen bewerkingsbedrijf in Nederland en een eigen merk, Red Dragon. Onze bewerkingsinstallatie in Nederland garandeert de kwaliteit van onze gember en  stabiliteit voor onze leveranciers. Het duurt meestal 37 dagen om vanuit de teeltgebieden in Shandong naar Nederland te verladen. Voor ons duurt het slechts 2-3 dagen om onze producten in koelwagens naar andere Europese landen te vervoeren, wat de kwaliteit van het product garandeert. Hierdoor kan de luchtdroge gember die eerder naar Nederland is gestuurd, ondanks ons lagere huidige transportvolume, nog steeds aan de huidige inkoopvraag voldoen".

"Over het geheel genomen is onze gemberexport dit jaar niet gedaald, vooral de export naar Europa en de Verenigde Staten blijft stabiel. Hoewel ons transportvolume op korte termijn eerder is afgenomen als gevolg van de China - VS handelsoorlog, keerde het snel na het wegvallen van de spanning tussen beide landen weer terug naar het normale niveau. Onze belangrijkste exportbestemmingen zijn Duitsland, Oekraïne, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wat de situatie in het Verenigd Koninkrijk betreft zal de Brexit enige invloed hebben op onze ladingen, maar dit zal zeer beperkt zijn aangezien het land niet onze belangrijkste markt is."

"We zullen dit jaar de Fruit Logistica in Berlijn bijwonen, om nieuwe klanten te ontmoeten en het aandeel van onze gember in Europa te vergroten. We verwelkomen iedereen op stand B-04 in hal 7.2C. Chinese gember heeft grote voordelen op de wereldmarkt. Hoewel Braziliaanse gember door lagere prijzen en grotere hoeveelheden biologische gember een zekere impact heeft op de afzet van Chinese gember in 2019, is deze impact zeer beperkt door de stabiele kwaliteit en het voldoende aanbod van Chinese gember. "

Voor meer informatie:                                                                        Tom Bi
Company: Jining Land Produce Co., Ltd.
Tel: + 86-537-2658222 / + 86-537-2658333
Mobiel: + 86-138 637 483 99
Fax: + 86-537-265 8282
Email: sales@chinagarlic.com
Email: tom@chinagarlic.com
Website: http://www.chinagarlic.com


 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven