project Service & Produktion GmbH presenteert PROBAND V in Berlijn

"Banderolleermachine met snelwisselframe is uniek in de branche"

Oplossingen met banderollen worden inmiddels niet alleen in de levensmiddelindustrie, maar ook in veel andere branches ingezet. Op de Fruit Logistica van dit jaar zal het bedrijf project Service & Produktion GmbH voor het eerst vertegenwoordigd zijn en hier aan het vakpubliek de nieuwe methode PROBAND V presenteren. Het banderolleerssysteem biedt een op maat gesneden oplossing voor het gehele productpalet en kan naadloos aan de bestaande machine-uitrusting toegevoegd worden - van standalone machines tot aan volledig automatische afzonderlijke oplossingen. 

Milieuvriendelijk met herbruikbare materialen verpakken
Een banderol is de eenvoudigste vorm van verpakking. De materialen moeten bij het te verpakken product passen. De banderollen van project Service & Produktion voldoen aan de meest uiteenlopende kwaliteitseisen, of ze nou van papier of kunststof zijn, bedrukt met tot wel twaalf kleuren of onbedrukt. Ze zijn verkrijgbaar in de standaardbreedtes van 20 tot 120 mm, de rollen zelf kunnen tot wel 1700 meter lang zijn. De kwaliteit van de banderollen is beslissend voor een efficiënt verpakkingsproces.

Uniek snelwisselframe
Het bijzondere aan PROBAND V is het innovatieve snelwisselframe, luidt het vanuit het bedrijf. "De frames zijn zo ontworpen dat verschillende banderolbreedtes (25-60 mm) met slechts één frame verwerkt kunnen worden. Afhankelijk van de productomvang bieden we onze klanten de passende framegrootte aan. Door de eenvoudige bediening (met touchpanel in kleur) is het wisselen van frame een kwestie van secondes. Het versmelten van verschillende banderolsterktes door middel van ultrasoon versmelten is eveneens mogelijk met slechts één frame."


Toepassingsvoorbeelden voor groenten en fruit

Het systeem PROBAND V is geschikt voor een breed scala aan versproducten, vertelt een woordvoerder van het bedrijf: "Courgettes, prei en komkommers horen bijvoorbeeld reeds tot de vaak gebanderolleerde producten. Momenteel houden we ons extra bezig met ervoor te zorgen dat appelen, die normaal gesproken in gesealde schaaltjes verkocht worden in plaats daarvan in gebanderolleerde vleugelschaaltjes aangeboden worden. Bovendien zijn we reeds in staat om banderollen met een kunststofaandeel van minder dan 5 procent op de markt aan te bieden. Het afval kan uiteindelijk bij het oud papier weggegooid worden."

Beurshighlight: volledig automatische standalone oplossing
project Service & Produktion is groot geworden met speciale oplossingen voor de drankenindustrie. De banderolleersoplossing voor groenten en fruit ontstond afgelopen jaar als een alternatief voor de gebruikelijke sealmethodes. De verticale banderolleersmethode PROBAND V wordt reeds ingezet, de volledig automatische standalone oplossing wordt echter voor het eerst in Berlijn gedemonstreerd. Bovendien is de PROBAND V direct voor de Fruit Logistica Innovation Award genomineerd, die door bezoekers gekozen wordt en aan het einde van de beurs wordt uitgereikt.

Voor meer informatie:
project Service & Produktion GmbH
Andre Vois
Im Hammereisen 42
D-47559 Kranenburg
Tel.: +49 2826 9145-0
Fax: +49 2826 9145-11
E-mail: A.Vois@project-sp.de 
www.project-sp.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven