Peru wil de export van Hass avocado's in 2020 verder uitbouwen

De Peruaanse export van Hass avocado’s zal dit jaar de 285.000 ton van 2019 overtreffen, zo zegt Daniel Bustamante Canny, de voorzitter van de Peruaanse Telersvereniging van Hass Avocado’s (ProHass). De stijging is te danken aan de nieuwe arealen en aan de productiviteitstoename van de jonge plantages die voornamelijk gelegen zijn in de regio Olmos en in de heuvelzones.

Bustamante legt uit dat er momenteel een natuurlijke fruitval bezig is in de belangrijkste valleien waar avocado’s geteeld worden. "De bomen moeten bepaalde vruchten afstoten zodat ze beter kunnen renderen. Die periode van fruitval eindigt in januari en op dat moment zullen we dan ook een eerste betrouwbare raming kunnen doen."

Bustamante denkt dat door de vroegtijdige beschikbaarheid van avocado’s, afkomstig van de nieuwe plantages in Olmos en de valleien er begin april of zelfs al eind maart grote volumes afgezet kunnen worden, tenminste als het weer niet omslaat en het fruit het percentage droge materie bereikt zoals vereist door Senasa, de nationale gezondheidsdienst voor landbouw en plantenteelt.

Hij wijst erop dat de bestemmingen elk jaar zeer divers zijn en dat Azië en Latijns-Amerika belangrijke markten geworden zijn, ook al gaan er nog steeds grotere volumes naar Europa en Noord-Amerika. Peru heeft toestemming verkregen om Hass avocado’s te exporteren naar Zuid-Korea en Thailand en het blijft werken aan het openen van nieuwe markten. Bustamante vermeldt ook dat sommige delen van het land, zoals de provincie Lambayeque waar het district Olmos zich bevindt, voorheen niet naar Chili konden exporteren maar dit vanaf nu wel kunnen doen.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven