In sommige Nieuw-Zeelandse supers kosten limes €45 per kilo

Nieuw-Zeelandse limes worden in sommige supermarkten voor meer dan €45 per kilo verkocht en dit is de hoogste prijs ooit, zegt een teler. 

Gemiddeld weegt een lime zo'n 130 tot 140 gram wat betekent dat de prijs momenteel maar liefst €5,95 per stuk bedraagt. 

Bij New World in Auckland worden Amerikaanse limes voor €29,75 per kilo verkocht, online kosten ze €35 en bij Countdown €29 per kilo.

Antoinette Laird, woordvoerster van New World, legt uit dat limes dit seizoen veel schaarser zijn dan voorgaande jaren. "In Nieuw-Zeeland vindt de oogst van limes in maart plaats. Om klanten verse limes aan te kunnen bieden, importeren we ze in deze tijd van het jaar. Wereldwijd is de aanvoer echter krap omdat de oogst kleiner is als gevolg van hevige regenval."

In Nieuw-Zeeland loopt het limesseizoen van maart tot juli maar een aantal telers is erin geslaagd het seizoen te verlengen door de teelt onder glas of in kassen.

Teler Greg McCartney zegt dat €45 per kilo de hoogste consumentenprijs voor limes is die hij ooit heeft meegemaakt. De groothandelsprijs ligt momenteel rond de €26 per kilo. 

In het piekseizoen bedraagt de prijs van limes zo'n €1,78 tot €2,38 per kilo maar in januari en februari is de prijs hoger omdat Nieuw-Zeelanders in deze tijd van het jaar graag wat limes aan hun drankjes toevoegen. 

Bron: tvnz.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven