doelstelling zelfvoorziening voedsel 2019 overtroffen

Qatar steunt tiental glastuinbouwprojecten

Qatar heeft zijn doelstelling overtroffen om in 2019 zelfvoorzienend te zijn met betrekking tot diverse voedselproducten. De verwezenlijking van de doelstelling van 2019, die in het kader van de nationale strategie voor voedselzekerheid 2019-23 is vastgesteld, wordt door het land gezien als een grote stap in de richting van de verwezenlijking van de doelstellingen op het gebied van voedselzelfvoorziening.

Tegelijkertijd is Qatar wereldwijd naar de 13e plaats gesprongen nadat het in 2018 op de 22e plaats stond, volgens de World Food Security Index die in december 2019 werd uitgegeven. De index is gebaseerd op drie subindicatoren, waaronder het vermogen van de consument om zich voedsel te veroorloven, de beschikbaarheid van voedsel en de veiligheid en kwaliteit van voedsel.

Op een persconferentie werd aangekondigd dat in 2019 tien projecten zijn gestart voor de teelt van groenten in kassen met een totale capaciteit van 21.000 ton groenten per jaar."

Qatar streeft ernaar om 3.500 kassen te bouwen op een oppervlakte van 110 hectare met een productiecapaciteit van 10.000 ton en een 15 procent verhoging van de groententeelt.

Bron: thepeninsulaqatar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven