Madagaskar zal 2012/13 meer lychees naar Europa exporteren

Tegen het einde van het jaar zijn lychees weer op de fruitafdelingen van de supermarkten te vinden. Een groot gedeelte van deze lychees komt uit Madagaskar. Hier ging onlangs het nieuwe lycheeseizoen van start en de vooruitzichten voor seizoen 2012/13 zijn positief.
 
De vereniging van Madagassische lychee-exporteurs rekent erop dat in de komende weken circa 17.000 ton lychee het land zal verlaten richting Europa. Dat is 14 procent meer dan in seizoen 2011/12.
 
Ook in Duitsland zijn de eerste leveringen al gearriveerd. Lychees zijn hier weer in de reclamefolders van de supermarkten te vinden en de aanbiedingsprijs lag hier in week 48 en 49 van 2012 op circa 9,90 euro per kilogram. In week 50 lagen de aanbiedingsprijzen met 6,90 tot 7,90 euro per kilogram al duidelijk lager.
 
Lychees schijnen echter niet meer zo gewild te zijn bij Duitse huishoudens. De gemiddelde inkoophoeveelheid per huishouden daalde hier tussen 2003 en 2011 met bijna 73 procent. Daarbij speelt echter zeker ook het aanbod een rol, want in seizoen 2010/11 was er een importstop voor lychees uit Madagaskar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.