Algerije: aanzienlijke citrusproductie

In het Algerijnse district Tizi-Ouzou wordt dit jaar een productie van meer dan 23.600 ton citrus verwacht. Dit is een aanzienlijke productie, aangezien het areaal dat bestemd is voor de citrus in Algerije niet meer dan 38% is van het beschikbare landbouwareaal, dat geschat wordt op 258.253 ha. Het totale areaal voor de citrus in Tizi-Ouzou is 1.233 ha. Hiervan is het grootste gedeelte gereserveerd voor de productie van clementines.

Vorig jaar bedroeg de citrusproductie 24.470 ton. De productie is dit jaar dus iets lager, maar nog altijd groot. Er is tot nu toe 26ha geoogst en de opbrengst is positief, ondanks dat er veel wind is die veel schade kan aanbrengen aan het fruit.

Het is niet duidelijk of de grote productie de prijs op een positieve manier zal beïnvloeden. De afgelopen jaren was het in ieder geval niet zo. De actuele prijs voor de sinaasappel en de clementine is 1,45€/kg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.