"Van de zotte dat supermarkten dergelijke producten weigeren"

Gratis bio-bloemkolen met een kleurtje

Tholen - Binnen 4 uur waren ze op: 800 gratis bio-bloemkolen met een kleurtje. Om verspilling tegen te gaan (de bloemkolen mochten het supermarktschap niet in), haalde boer Martin Rijk afgelopen maandag samen met Corrie van Bokhoven de bloemkolen op bij een bevriende biologische boer uit de Flevopolder. Ze hebben de bloemkolen zelf van het land gesneden.

Een flinke klus, erkent Corrie, maar meer dan de moeite waard. "De actie was een succes en we hebben zelfs de landelijke media gehaald. Heel mooi, aangezien we graag willen dat mensen gaan omdenken. Het is van de zotte dat supermarkten dergelijke producten weigeren, de kwaliteit en smaak van deze bloemkolen is uitstekend", aldus Corrie.

De actie werd zondag 5 januari door Corrie op Facebook gedeeld: "Een collega bio-boer kan vanwege de aanhoudende regen van de afgelopen periode en de beginnende grondvorst zijn bloemkolen niet meer verkopen", zei ze. Op dinsdag was iedereen vanaf 13:00 uur welkom om de bloemkolen gratis op te halen bij Boerderijwinkel Landlust in Wolphaartsdijk (Zeeland). "We hadden niet kunnen bedenken dat het zo'n geslaagde actie zou worden. De toestroom aan mensen was gigantisch. We zijn om 13:00 uur begonnen en om 16:30 uur waren alle bloemkolen op."

Voor meer informatie:

Boerderijwinkel Landlust
Broeder en Zusterpolderweg 6
4471 RT Wolphaartsdijk
06 55381424
boerderijwinkellandlust@gmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven