Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kookprogramma's met groentegerechten stimuleren kinderen gezond te snacken

Plakjes komkommer of een handje chips?

Kinderen die naar een kookprogramma kijken waarin gezonde gerechten worden bereid, blijken bijna drie keer vaker te kiezen voor een voedzame snack dan leeftijdsgenoten die naar een show over friet en hamburgers kijken. Dit heeft onderzoek recent aangetoond na een test met honderdvijfentwintig Nederlandse kinderen tussen de tien en twaalf jaar oud van verschillende basisscholen.

Appel of chips?
Een groep zag een compilatie van het programma KRO’s Kookschool met daarin gezonde groentengerechten. Een andere groep zag een compilatie van datzelfde programma maar dan met ongezonde, vette gerechten en een derde groep keek naar De Beste Vrienden Quiz, een kinderprogramma dat niet om voeding gaat.

Wat bleek? De kinderen die naar het gezonde programma had gekeken, kozen veel vaker voor een gezonde snack dan de kinderen die de ongezonde variant hadden gezien. De ene groep nam vaker een appel of stukjes komkommer, de andere chips en gezouten pretzels.

 

Publicatiedatum: